Aktywne Wpisy
b_oski +21
Minieri +106
Mam wrażenie że już prawie każdy wpis zaczynam stwierdzeniem że nocka minęła spokojnie i tak było i tym razem. Mamy środek tygodnia, miasto w nocy puste i tylko co jakiś czas pojawiała się znajoma twarz jakiegoś stałego klienta. Niektórzy już nawet przyzwyczajeni że czekam przy okienku z paczką "ich" fajek bo akurat widziałem na kamerach że idą.
Nie pomaga też pogoda, jeszcze niedawno można było spokojnie wypić jakieś p--o w plenerze na plaży, teraz bardziej przydałaby się gorąca herbata na ten wiatr.
Tuż po tym jak zaczałem zmianę przyszła starsza pani z lamentem że pada jej telefon a ładowarka nie działa. Pokazałem jej gdzie mamy stojak z produktami eXc, kable, ładowarki, uchwyty itd. Przyjrzała się po czym skierowała wzrok na mnie jakby chciała mi powiedzieć że chyba nas na tej stacji pogrzało z tą ceną za ładowarkę, jakbyśmy to my te ceny ustalali. Tak czy siak poprosiłem o jej niesprawną ładowarkę i po szybkim sprawdzeniu stwierdziłem że jak w 99% przypadków winny był jedynie uszkodzony kabel, a taki to już mamy w całkiem przystępnej cenie. Podziękowała za pomoc a ja w ramach rewanżu zasugerowałem delikatnie że skoro telefon już się nie rozładuje to można zostawić opinię na Google bo te nam nieco spadły po tym jak wprowadziliśmy w nocy okienko. Od razu napisała opinię w której pochwaliła obsługę, czyli mnie, mam nadzieję że pani kierowniczka zauważy i wpadnie kolejna premia uznaniowa ( ͡º ͜
Nie pomaga też pogoda, jeszcze niedawno można było spokojnie wypić jakieś p--o w plenerze na plaży, teraz bardziej przydałaby się gorąca herbata na ten wiatr.
Tuż po tym jak zaczałem zmianę przyszła starsza pani z lamentem że pada jej telefon a ładowarka nie działa. Pokazałem jej gdzie mamy stojak z produktami eXc, kable, ładowarki, uchwyty itd. Przyjrzała się po czym skierowała wzrok na mnie jakby chciała mi powiedzieć że chyba nas na tej stacji pogrzało z tą ceną za ładowarkę, jakbyśmy to my te ceny ustalali. Tak czy siak poprosiłem o jej niesprawną ładowarkę i po szybkim sprawdzeniu stwierdziłem że jak w 99% przypadków winny był jedynie uszkodzony kabel, a taki to już mamy w całkiem przystępnej cenie. Podziękowała za pomoc a ja w ramach rewanżu zasugerowałem delikatnie że skoro telefon już się nie rozładuje to można zostawić opinię na Google bo te nam nieco spadły po tym jak wprowadziliśmy w nocy okienko. Od razu napisała opinię w której pochwaliła obsługę, czyli mnie, mam nadzieję że pani kierowniczka zauważy i wpadnie kolejna premia uznaniowa ( ͡º ͜
#wojna #ukraina #rosja #wojsko
@taki-tam-czlowiek: klasyczny wykop :)
wszystko na odwrót
@RafDan: dzwoń do sztabu UKR póki nie jest za późno!
Bo na pewno nie ma to nic wspolnego z instrukcjami z USA i od tamtejszych sil wywiadowczych ktore maja najlepsze na swiecie szpiegowskie struktury i analitykow.
Komentarz usunięty przez autora
Dalej, Ukraincy robili pojedyncze rajdy no nigdy nie chodzilo o stworzeniu szarej zony i kontroli terenow na drugiej stronie rzeki do tego momentu.
Nie mieszkam w PL i orientuje sie bardziej w anglojezycznych mediach i ‘ ekspertach ‘
Po jakim fakcie typie? Chcesz żebym ci uwierzył w p--------y o 150k wojska przeprawianych w martwą strefę która jest pod zasięgiem altylerii zarówno Ukraińców jak i Rosjan? Normalny ty jesteś?
Amerykanski ISW wypuscil raport dzisiaj w ktorym odnotowal ze 0.5km od granic miasta Oleszki Rosjanie ostrzeliwali pozycje Ukraincow.
Dla wizualizacji odmierzylem i oznaczylem ten dystans na mapie. ( ͡°
Takie rzeczy działy się już zaraz po "odbiciu" Chersonia. Potem jeszcze parokrotnie. To żaden przyczółek tylko zwyczajne nękanie i gra na morale.
https://twitter.com/_joker_111/status/1650124067368828928?s=20
Wrzucasz linki do think thangów które zarabiają hajs właśnie na robieniu z igieł wideł i chcesz w to wierzyć. Nic nie poradzę zielonko.
W tym samym czasie ruskie telegram kanaly pokazuja nawet zdjecia i potwierdzaja to:
Kierunek Chersoń:
Ukraińskie siły zbrojne okopały się w rejonie Dacha i Oleszki na lewym brzegu Dniepru w pobliżu mostu Antoniwskiego. Rosyjska artyleria ostrzeliwuje ich pozycje. 1 - Oleshki: 46.634002,32.722619 2 - Antonovka: 46.691528 32.732898 3 - Dachi: 46.660711, 32.697890
Pierwszy raz? Oczywiście, że nie. To samo robili z Soledarem, Bachmutem i tysiącem innych wioch.