Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +591
bibi__ +263
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#wojna #ukraina #rosja #wojsko
O wielkich zwyciestwach kacapow jeszcze nie slyszalem. Nie dali rady wziac nawet
Ot co, jak chcesz tamtędy wyprowadzić kontrofensywę na 80k-150k chłopa z ciężkim sprzętem, zapasami amunicji, jedzenia jak to jest pod kontrolą ognia altyleryjskiego?
Operacje zaczepno rozpoznawcze, gra na morale. Nic z tego więcej nie będzie.
Amerykanie lądowali w Normandii bez zapasów amunicji, jedzenia i z ciężkim sprzętem mając 150k armii XD. A, no i przebyli po drodze MORZE, a nie WALONĄ RZEKĘ.
@Aquamen: Choć Skrzypczaka zawsze chętnie oglądam i cenie jego opinie to może się nie rozpędzajmy. On był przekonany (albo robił psyops), że logistyka przez Dniepr jest niezagrożona i rosjanie będą długo bronić Chersonia.
Oczywiście, że znaczna część brzegów jest błotnista i uniemożliwia ustanowienie logistyki, ale
@taki-tam-czlowiek: zastanawiam się czy jesteś nierozgarnięty czy rzeczywistość Cię przerasta...
Może zajrzyj najpierw w czyjś profil albo wcześnie wpisy zanim zaczniesz wszędzie widzieć onuce.
Nawet ignorant widzi że to miejsce jako przyczółek jest bez sensu. Logistyka, logistyka, logistyka. Nie ma mostu Anronowskiego już z nami. Położenie pontonowego i zaczepienie go o pylony niby da się zrobić ale nawet wysadzać tamy nie trzeba, wystarczy ją otworzyć maksymalnie i na środku nurtu się go zerwie, rzeka jest tam naprawdę szeroka i po środku