Aktywne Wpisy
kombajnbizon +277
Nazirek +6
#budowadomu #budownictwo Człowiek, chodzi, sprawdza, dba, a ci zawsze coś muszą #!$%@?**. Jak myślicie, robić odkrywki w pozostałych częściach? Bo już zdążyli pozostałe części elegancko zaszpachlować. ......
Rozumiem, że jak kobita z którą biorę w wakacje ślub ma już na siebie przypisane mieszkanie (choć w nim nie mieszka i nie będzie mieszkać), to jedynym co mi pozostaje to sformalizować związek bez USC?
#mieszkanie #kredythipoteczny #kredyt2procent #bezpiecznykredyt #nieruchomosci #bk2
@Robalo: Jednym z wymogów programu jest brak posiadania nieruchomości mieszkalnej obecnie i w przeszłości przez wszystkie osoby tworzące gospodarstwo domowe. Gospodarstwo domowe według ustawy o rodzinnym kredycie mieszkaniowym tworzą single, małżeństwa i osoby ze wspólnymi
@marcpol: jest gdzieś taka konkretna zmianka w ustawie?
@Leosiaa: Tak, strona 2, art. pkt 5 ustawy o rodzinnym kredycie mieszkaniowym. https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20210002133/U/D20212133Lj.pdf
@Leosiaa: Tak, osoby bez wspólnych dzieci, które nie są w związku małżeńskim nie tworzą gospodarstwa domowego. Gdzie napisałem źle?
@Leosiaa: Przeczytałem raz jeszcze i moim zdaniem tak nie zabrzmiała :)