Aktywne Wpisy
Jednym z moich największych marzeń jest żeby zaczęto w końcu łapać patusów z samochodami i skuterami, którzy sobie tak zmodyfikowali tłumiki żeby pierdziały głośniej i nikt nie mógł się normalnie wyspać.
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
zdenko 0
Co byście wybrali? Wybór pośród aut ze sportową sylwetką, oczekuję też możliwie komfortowej jazdy codziennej oraz fajnie gdyby był mocniejszy silnik:
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Wydaje mi się to mało prawdopodobne, ale nie mam trochę czasu oddawać teraz komputera nigdzie i zastanawiam się, że warto próbować z reinstalacją systemu na szybko. Pacjent MBA'17 433 cykle baterii. Wszystko funkcjonowało dobrze, aż do pewnej wycieczki samolotem Maca po której zaczął świrować z baterią. Rozładowuje się bez używania i potrafi się wyłączyć mimo wskazywania jeszcze 50% dostępnych procent baterii. Niby Air, ale nie do końca jak widać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#macbook #macos #apple
⌥ + ⌘ + P + R
Zreseruj SMC:
Podłącz zasilacz > ⇧ + ⌃ + ⌥ + ❘⃝ > odczekaj 10 sec > pójść przyciski
Próbowałem wcześniej jakiś czynności podczas uruchamiania, ale spróbuje raz jeszcze tej kombinacji. Resetowania SMC nie próbowałem.
Nie, jak jest podłączony to wszystko śmiga dobrze.
@jacao: radziłbym pogodzić się z myślą, że trzeba będzie kupić nowy akumulator, albo zapłacić więcej serwisowi, by zrobił to za ciebie i podłączył nowy oryginalny (i lepszy). Mnie też już to czeka.
Wiem, że może się skończyć wymianą. Już patrzyłem gdzie mogę wymienić baterie i gdzieś mi wpadło info, ze po wymianie jest reinstalacja systemu i dlatego zacząłem się zastanawiać nad samą reinstalacją przez ten zbieg okoliczności, że tak nagła przestała bateria działać poprawnie.
@jacao: coconutBattery