Aktywne Wpisy
Milo900 +4
Co za janusze. Koles mial zamowienie glovo na 145 zl. I #!$%@? zamiast te 14-15 zl tipa (tylko 10% zamowienia), daje 150 i rzuca januszowo "reszty nie trzeba".
Kurier wam ladnie jedzonko przywozi (np. ja) i za te glodowe stawki to sami sobie jedzcie rowerem albo dajce minimum 5 zl tipa do zamowienia do 50 zl a potem proporcjinalnie 10%.
#glovo #uber #taxi #bolt #wolt #jedzenie71 #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne
Kurier wam ladnie jedzonko przywozi (np. ja) i za te glodowe stawki to sami sobie jedzcie rowerem albo dajce minimum 5 zl tipa do zamowienia do 50 zl a potem proporcjinalnie 10%.
#glovo #uber #taxi #bolt #wolt #jedzenie71 #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne
Orbiter01 +10
#praca Jaka jest najgorsza praca, w jakiej pracowaliście? W moim przypadku była to praca na produkcji na linii produkcyjnej.
Bo jeśli coś świeci samoczynnie bez żadnego zasilania i bez potrzeby naświetlania to z perspektywy człowieka wykolejonego pod względem dziwnych świecących rzeczy jedno pytanie: czego tu nie kochać?
Ta trudna miłość była już wcześniej wystawiana na próby gdy moi dostawcy musieli zmieniać umowy przez brexit a później tak naprawdę zamykać firmy albo kompletnie je zmieniać.
Szukanie konkretnego, sprawdzonego dostawcy który nie wyrucha Cię po drodze albo nie wyśle fiolek które nie są trytem tylko luminescencyjną podróbą trwało lekko ponad 2 lata.
Byłoby szybciej gdyby w międzyczasie nie wydażało się życie wraz ze swoimi wzlotami i upadkami.
Oczywiście przy testowaniu nowego dostawcy jedna z moich najcenniejszych paczek ginie, odnajduje się, by później znowu zginąć i finalnie trafić jednak do agencji celnej gdzie celnik pyta wprost:
"Czy Pan jest producentem broni?"
No ale nie przeszło mi - TRYT od początku mojej działalności był moim celem i nadal jest choć czasem o tym zapominałem w swojej rękodzielniczej wycieczce.
Chyba pora żeby się rozkręcic choć trudności jest sporo nie będę ukrywać.
Witajcie ponownie na #rozkminkrzaka po przerwie :) tradycyjnie zapraszam do obserwowania/czarnolistowania "wykopowego rękodzielnika od tej świecącej biżuterii"
#rozkminkrzaka #rekodzielo #tryt
po 2, to nie wiem co to.
ale zerknąłem w neta, i jako prosty chłop zadam pytanie:
to po 12 latach(za wiki) przestaje z lekka świecić? ;)
aha, i czy można się tym, że tak to ujmę, zarazić? xD
W skrócie to jest tak - okres połowicznego rozpadu trytu to ~ 12 lat, więc można śmiało przyjąć, że taka mała pałeczka będzie świecić ok 25 lat. Po 20 światło będzie już bardzo słabe, po 25 pewnie ledwo widoczne. Najstarszy mój tryt ma 6 lat i świeci mocno i zauważalnie :D
Tryt nie jest
łap dzwoneczek xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie miałem nawet pojęcia, że jest takie cudo którego nie trzeba naświetlać i nadaje się do takich zabaw rękodzielniczych, zawsze lubię sobie popatrzec na dzieła Mirka @bkwas, przyciągają mój wzrok przyznaję. Czy jakieś czujniki radioaktywności przy tym nie wariują?
@Kremufka2137: kup ten czujnik, i śpij spokojnie xD
https://wykop.pl/link/7073933/najgorszy-licznik-geigera-na-aliexpress-omijac-z-daleka
całe szczęście, że pierwotny adresat tego prezentu jej nie zgubił i teraz mogę się nią cieszyć (choć przyznaje - rzadko noszę), bo o ile obdarowywany okazał się być #!$%@?, tak Pan Rękodzielnik jest moim ulubieńcem i dam za niego rękę uciąć
Już od lat mam grube wzloty i upadki jeśli chodzi o moje działanie rękodzielnicze i sklep, ale takie słowa zawsze dają mi napęd do działania więc dziękuję :)
@bkwas: dej linka do sklepu może coś kupie
@bkwas: no nie wiem czy jest to zasadne żeby wielkość korpo podawać jako argument na to że coś jest bezpieczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego samemu pytałem chemików jeśli chodzi o tryt bo sam nie wiedziałem komu ufać jeśli chodzi o informacje w necie, dlatego wiem, że nie jest niebezpieczny
Jeśli ktoś będzie zdecydowany na kupno dogadamy szczegóły łącznie ze zniżką wykopową i za bycie polakiem, bo nie ukrywam, że na stany daję ceny w $$ co oznacza, że są dużo większe niż u mnie na stronie :)