Aktywne Wpisy

szzzzzz +27
#antykapitalizm #antykonsumpcjonizm #minimalizm #zakupy
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam

Ale ceny picc wystrzeliło w kosmos. Jeszcze rok temu płaciłem 32zł za swoją ulubioną, a teraz 43zł za 32cm (・へ・)

#konfederacja #neuropa #bekazprawakow #polityka
tak napewno ktoś zmienił zdanie bo ich kuzynek filozof bez matury chwilę pomarudził XDD
Pogłaskali Cię po główce żebyś już przestał męczyć bułę i dał w spokoju pogadać XD
Też ich nie przekonywałem do niegłosowania na k0nfę tylko patrząc, że oni nie sa jakoś mocno religijni spytałem ich czy na pewno znając konfederację
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
sio
@Kryspin013: Ja podczas swiat przekonalem cala swoja rodzine do glosowania na konfederacje pokazujac im wpisy "tate" L3stka oraz typa co chcial zgwalcic wlasna matke - i to wszystko dzieki wykop.pl
źródło: no-tak-bylo-nie-zmyslam-urban-w-stroju-biskupa
Pobierz@Kryspin013: Nie wiem czy przekonanie 13 latka do niegłosowania to taki sukces
@suluf: ~50 latków którzy k0nfę znają z tv i ulotek a nie z ich bezpośrednich wypowiedzi np na tt.
@DoktorWojna: Nie bo jest przekonanie, że Janusz to szaleniec ale reszta k0nfy jest normalna.
@erni13: wygooglaj sobie wpis bosaka o sądownictwie, wpis bosaka o karaniu za bluźnierstwo, poczytaj im 100 ustaw mentzena zestawiając to z tym jak to "mentzen chce odzielić kościół od państwa" itd.
@Kopyto96: możesz nie wierzyć. W każdym razie widzę, że większość starszych osób która nie jest katoszurami nie zdaje sobie nawet sprawy jakie dyrdymały wygadują liderzy k0nfy publicznie.