Wpis z mikrobloga

mirki mam takie pytanie jak rozwiązujecie problem zakupów w sklepie np podczas długiej trasy gdy czegoś wam zabraknie i musicie szybko coś zakupić (np drożdżówka, woda) a jeździcie sami i nie ma kto popilnować roweru? Pytanie jest do tych co jeżdżą głównie #gravel #szosa i nie wożą ze sobą zapięć rowerowych (nie po to kupowali rower 8kg by potem wozić żelastwo xD)
zdjęcie dla uwagi :)
#rower #rowery
Ciortas - mirki mam takie pytanie jak rozwiązujecie problem zakupów w sklepie np podc...

źródło: gravel_riding_spain

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ciortas u mnie to przede wszystkim to małe sklepy a nie Lidl czy Biedronka, jak miałem alu to zapięcie co polecił snikers, ale użyłem że 2 razy, albo przerzutka jak najniżej i rower za szybą/na widoku, do dużych sklepów nie bardzo chce się pchać z rowerem a do małych ciasno i trzeba kombinować żeby nie uderzyć i ciężko jakby ktoś inny był/przyszedł.
teraz jak mam karbon to się boje zostawić, nauczyłem
  • Odpowiedz
@Ciortas jest kilka sposobów. Niektore trochę głupie, ale często lepiej zrobić chociaż to i jakoś utrudnić złodziejowi życie niż zupełnie na wyjebce dać mu oddalić się w 2 sekundy ze zdobyczą.
1)wrzucenie najwyższej przerzutki przy zostawianiu roweru, złodziej może mieć problem że zmianą jak wsiądzie i zacznie s--------c - masz szansę go dogonić jak zobaczyć że go bierze
2) Odwrócenie roweru do góry nogami - znów dodatkowe 5-10sekund na reakcję. W
  • Odpowiedz