Wpis z mikrobloga

#skyrim
#gry pytania odnośnie Skyrim bo wziąłem się na poważnie za ogrywanie tej części na Nintendo :3 (pewno bym olał gdyby był Morrowind na switch)

Tu się potwory skalują z poziomem ? Gram Lesnym Elfem Gwindelem co strzela z łuku i jak wcześniej waliłem chłopów na strzał tak teraz robię z nich jeże samemu często padając (daje 1 punkt hp co 2 poziomy staminy)

Btw ten quest z piciem w karczmie i misja rodem z kac Vegas była zajeista :D ! Ta róże da się jakoś ładować ?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NathirMajster: W tej grze jest skalowanie, nie wiem jak to jest na Nintendo, ale podejrzewam iż to pewnie ta sama gra co PC, więc raczej niczym się w tym aspekcie nie różni. A skalowanie działa tak, że im masz większy poziom, tym gra rzuca ci mocniejszych przeciwników.

https://elderscrolls.fandom.com/wiki/Bandits_(Skyrim)#One-Handed
Masz tutaj linka do skyrimowej wikipedii, na podstawie Bandyty masz rozpisane, w jaki sposób gra rzuca przeciwników względem twojego poziomu. Na podobnej
  • Odpowiedz
@Pabick: Teoretycznie tak, ale jednocześnie to jest największy problem Skyrima... xD w moim przypadku, zawsze jak zmaksowałem Kowalstwo i Zaklinanie, i zrobiłem sobie Deadryczny set zaklęty najlepszymi spellami, to gra traciła sens, bo raz że z cokolwiek już nie znalazłem w jakimkolwiek dunegonie to było gorsze od mojego setu, a dwa że w tym momencie gra stawała się tak banalnie prosta, że nie stanowiła już absolutnie żadnego wyzwania nawet na
  • Odpowiedz
@Pabick: właśnie robię sobie zaklinanie ale dotarłem do jakiś 36 punktów i praktycznie już nic rozbierać nie mogę :( zaklinać nowe przedmioty po prostu byle czym ? I czy te gemy z duszą im większe tym większy bonus ?
  • Odpowiedz
@NathirMajster: Z tego co pamiętam to kowalstwo rozwijałem produkując albo najprostsze sztylety lub pierścienie no i je zaklinałem byle czym, na końcu sprzedawałem. Przez to rozwijałem sobie jedno i drugie. Dawno grałem już, ale z tego co pamiętam, to możesz sobie zakląć pancerz skórzany (bo je najlepiej zaklinać, gdyż ciężkie nie ma sensu) tak że staniesz pomiędzy dwa smoki i nic Ci nie będą robić xD
  • Odpowiedz