Hubert Nowak bo to konto jest założone na Windows, proszę o kontakt w sprawie laptopa #hp znalezionego na przystanku we #wroclove. jeśli nie będzie tutaj odpowiedzi będę wchodził na konto sprawdzać pliki. Na razie jest pin, nie ingeruję w zawartość, jednak chcemy oddać laptopa, razem z ładowarka.
@mjfotocompl: Zanieś to chłopie na policję ew. do biura rzeczy znalezionych mpk czy co tam u was obsługuje przystanki, bo sami zaraz przyjdą do ciebie po tego laptopa i sobie smrodu narobisz.
@mk321: ja zrozumiałem (może błędnie, niech mnie op poprawi jeśli tak) że na tapecie jest jakiś mem wysmiewający k-----a stąd nie brałem pod uwagę, że właścicielem jest narodowiec.
@mk321: Zgoda, ale ja bym nie panikował w kierunku laptopa pod kozła ofiarnego ;). Jest monitoring, jest ślad "poszukiwania" właściciela (nawet chyba w kilku miejscach), jeśli nie minęło dużo czasu to IMO jest ok.
Co do czasu - mówi się o dwóch tygodniach, ja uważam, że raczej doba, żeby uniknąć podejrzeń. Znalazłem wieczorem, wziąłem, żeby nikt nie ukradł, poszedłem do pracy, po południu odnoszę na policję. Szczerze, nie pamiętam co
@TrzezwyIrlandczyk utworzenie nowego konta :) @mk321 zostawiony na przystanku, dlatego najpierw tak szukam właściciela. znaleźne mnie kompletnie nie interesuje bo pamięć i ssd zupełnie by mi wystarczyły, a i tak mam ich pełno.
@mk321: Oczywiście że dostanie. Znaleźne jest przecież zapisane w odpowiedniej ustawie i można chęć jego otrzymania zgłosić przy oddawaniu na policję itp.
@Kremufka2137: a rzeczywiście. Przeczytałem, że tapeta z Korwinem, więc kuc, a kolega narodowiec. Ale jak wyśmiewanie Korwina to pewnie jakiś lewak z neuropy. To nie wiem czy są groźni.
Muszę imię i nazwisko podać. Próbowaliśmy na #fb #facebook ale pulpit z Korwin JaśnieMaria Mikael podpowiada, że właściciel laptopa raczej ma tutaj konto.
Hubert Nowak bo to konto jest założone na Windows, proszę o kontakt w sprawie laptopa #hp znalezionego na przystanku we #wroclove. jeśli nie będzie tutaj odpowiedzi będę wchodził na konto sprawdzać pliki. Na razie jest pin, nie ingeruję w zawartość, jednak chcemy oddać laptopa, razem z ładowarka.
O pomyśle łamania/usuwania hasła nie wspomnę.
Co do czasu - mówi się o dwóch tygodniach, ja uważam, że raczej doba, żeby uniknąć podejrzeń. Znalazłem wieczorem, wziąłem, żeby nikt nie ukradł, poszedłem do pracy, po południu odnoszę na policję. Szczerze, nie pamiętam co
zostawiony na przystanku, dlatego najpierw tak szukam właściciela. znaleźne mnie kompletnie nie interesuje bo pamięć i ssd zupełnie by mi wystarczyły, a i tak mam ich pełno.
@mjfotocompl: PSST...
nie musisz go wtedy odbierać!
@mk321: Oczywiście że dostanie. Znaleźne jest przecież zapisane w odpowiedniej ustawie i można chęć jego otrzymania zgłosić przy oddawaniu na policję itp.
@mjfotocompl: ominięcie zabezpieczeń. ;)
Co najwyżej dildem opa zaatakują.
@mjfotocompl szykuj dupsko xD