Aktywne Wpisy

saycool +6
Od premiery posiadam Samsunga S23 i ogólnie jestem bardzo zadowolony z telefonu...
No ale coś mi #!$%@?ło i zamówiłem sobie iPhone 14 Pro. Niestety im dłużej bawię się iPhonem, tym bardziej upewniam się w przekonaniu, że lepiej zostawić Samsunga... no chyba, że o czymś nie wiem?
Dlaczego Wy wybieracie iPhone?
Wady
Brak systemowego gestu cofnij
Gorzej działający i wyglądający Carplay, Yanosik, Mapy Google
Kiepski system powiadomień
Ciężka wymiana danych pomiędzy urządzeniami nie
No ale coś mi #!$%@?ło i zamówiłem sobie iPhone 14 Pro. Niestety im dłużej bawię się iPhonem, tym bardziej upewniam się w przekonaniu, że lepiej zostawić Samsunga... no chyba, że o czymś nie wiem?
Dlaczego Wy wybieracie iPhone?
Wady
Brak systemowego gestu cofnij
Gorzej działający i wyglądający Carplay, Yanosik, Mapy Google
Kiepski system powiadomień
Ciężka wymiana danych pomiędzy urządzeniami nie

FlameLand99 +10
Kilka niewygodnych faktów dotyczących wojny na Ukrainie.
1. Ukraińskie straty w ludziach są przynajmniej porównywalne do strat Rosyjskich.
2. Rosja walczy z Ukrainą wspierana militarnie przez całe NATO.
3. Ukraina po wojnie będzie upadłym państwem przez dekady.
4. Propaganda Ukraińska jest znacznie silniejsza niż Rosyjska, której praktycznie w Polsce nie ma. Z małymi wyjątkami, typu kamraci, które to potwierdzają.
5. USA nie zależy na Ukrainie a na wykrwawieniu Rosji. Po wojnie zostawia
1. Ukraińskie straty w ludziach są przynajmniej porównywalne do strat Rosyjskich.
2. Rosja walczy z Ukrainą wspierana militarnie przez całe NATO.
3. Ukraina po wojnie będzie upadłym państwem przez dekady.
4. Propaganda Ukraińska jest znacznie silniejsza niż Rosyjska, której praktycznie w Polsce nie ma. Z małymi wyjątkami, typu kamraci, które to potwierdzają.
5. USA nie zależy na Ukrainie a na wykrwawieniu Rosji. Po wojnie zostawia
https://twitter.com/Nasze_Lasy/status/1638189536533442560
#pis #kampaniawyborcza #bekazpisu #lasypanstwowe #lasy
,a dlaczego stawiają na pis ? no nie wiem może dlatego że PO chciało LP sprzedać i kasę z tego odddać na urojone przez
@Kempes: @iuhiueh: nie ma w konstytucji ani słowa o Lasach Państwowych, a w ustawie o lasach jest wyraźne wskazanie, że LP podlegają pod ministra środowiska. Ale chyba faktycznie LP i spółki Skarbu Państwa jak Orlen powinny być konstytucyjnie apolityczne, bo pisiory robią z tego kraju bantustan.
https://bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,29566213,bialystok-szefa-dyrekcji-lasow-panstwowych-zdjecie-z-portretem.html
@apee: Czyli władzę wykonawczą nie ustawodawczą, podlegają pod ministra nie partię. Ale nawet jakby to było w konstytucji zapisane to i tak by mówili że wszystko jest ok i #!$%@? wam w dupę wyborcy xd
@apee: juz dawno zrobiły
@okcydencik: Pokaż przykłady, skoro stawiasz taką tezę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Przegrywzyciowy0: jakie jest źródło tej plotki?
i niżej
@Kempes Konstytucja i ustawa to dwa różne akty prawne. Konstytucja jest wyżej i raczej nie spodziewałbym się tam zapisów dot. konkretnych firm. Co nie zmienia faktu, że PiS i ich przydupasy notorycznie łamią i ustawy, i konstytucję.
@apee: juz dawno zyjemy w bantustanie. Teraz tylko wchodza na coraz wyzszy level. Przypominam, ze oni PODSLUCHIWALI NIELEGALNIE opozycje w trakcie wyborow
@iuhiueh: No i właśnie ich złapałeś. I co Pan zrobisz?