Wpis z mikrobloga

@OrzechowyDzem: kwestia co chcesz osiagnac?
Ale moim zdaniem na start lepiej stacjonarnie probuj. Zawsze kontakty zlapiesz, plus ktos ci pomoze jak sie zablokujesz. Zdalnie moga cie latwiej olewac.

Tak w ogole cos sam ruszyles? Bo te kursy na testera auto to sa smieszne podstawy
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: chcesz znalezc prace? Czegos sie nauczyc?
Olej to wszystko i szukaj stazu, popytaj po znajomych. Zaproponuj ewentualnie na start za smieszne pieniadze albo za darmo i probuj.

Ale jak masz kase i chcesz isc na kurs to idz, tylko pojdz na taki co ci moze pomoga wejsc na jakis projekt nawet u nich za drobne. Zebys wszedl bo teraz od groma kandydatow na start
  • Odpowiedz
szukaj stazu, popytaj po znajomych. Zaproponuj ewentualnie na start za smieszne pieniadze albo za darmo i probuj.

@zuligarson: to już nie te czasy. Sprawdzone kilkukrotnie. Rekruterzy na głowie stawali, ale dostawali odpowiedź "bez expa nichuja". Nawet za grosze.
Nie mam żadnego parcia na to. Jest to dziedzina, która do mnie przemawia, rozumiem ją i lubię. Choćbym to miał dla siebie zrobić to zrobię.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: Firmy nadal rekrutują ludzi beż doświadczenia i to w dużych ilościach (SII, Motorola, Nokia, Comarch). Jedyne, co się zmieniło, to to, że trzeba umieć więcej, niż 5 lat temu.

Co do pytania co lepsze - to, co ma lepszy plan nauczania i lepszych trenerów. Coderslab swojego czasu zatrudniali do szkoleń trenerów - nie testerów, którzy byli tańsi ale nie umieli nic, poza uczeniem z kartki.
  • Odpowiedz
@diarrhoea: Dzięki za odpowiedź. Skąd masz takie wieści, że ktoś zatrudnia bez doświadczenia? Tak się składa, że nie dostałem się na żaden staż z wymienionych przez Ciebie firm. Nigdzie nie sprawdzono mojej wiedzy. Odrzucono na podstawie CV.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: Czyli masz słabe CV. Pamiętaj, że na te staże jest kilkaset chętnych (nokia miała ponad 1000 chętnych). Zapraszają na rozmowę tych z najlepszym CV i wybierają tych, którzy potrafią najwięcej.

Skąd wiem? Sam znam ludzi którzy dostali tam pracę/staże, są mireczki które ogarnęły pracę bez doświadczenia komercyjnego.
  • Odpowiedz