Wpis z mikrobloga

#renault hej, czy soft w wersji 9.1.3 jest maksymalnym dla MediaNav Evo w wersji bodajże v2 lub w odnowionej wersji v1? Usłyszałem dziś, że w sofcie 10.x.y działa już CarPlay, u mnie jest 9.1.3. W internecie nie mogę znaleźć jednoznacznego info, czy starego softa da radę jeszcze zaktualizować, czy to już kwestia nowego urządzenia. Jeśli ktoś by się orientował, to dziękuje z góry za podpowiedź.
Taguje tez #dacia, bo chyba macie identyczne oprogramowanie i samo urządzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KRYTEXTV: tak, ten soft jest najnowszy dla tej wersji radia. Soft 10.x to Media nav evo (znane także jako MN3) które jest całkiem innym radiem - Inne podzespoły i system - android zamiast win ce. Można sobie to radio wymienić na nowsze, trzeba tylko kupić i przełożyć. Aktualnych cen w internecie niestety nie znam.
  • Odpowiedz
@KRYTEXTV: prosze :) z doświadczenia powiem że warto wymienić - u mnie nawet lepiej działał mikrofon w aucie do rozmów po wymianie.

PS jeśli myślisz o wymianie to ostatnio na fb widziałem info na grupie od jakiejś firmy że mają te radia. Ogólnie wymiana jest banalna więc można to zrobić samemu - zdejmujemy ten czarny środkowy panel podważając lekko i 2 albo 4 śrubki i gotowe. Kable są identyczne.
  • Odpowiedz