Wpis z mikrobloga

Siema, mam pytanie. Jak jadę swoim wspaniałym I30 i rozpędzam się mając przy tym dość wysokie obroty i mam nagle zwolnić i skręcić, to jak wciskam sprzęgło przy tych obrotach to pojawia mi się check engine, olej i akumulator. Jak już wróci do normalnych obrotów podczas skręcania, to znika wszystko. Co może być przyczyna? :(

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #samochody
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pytanie_o_uber chyba w tym hyundaiu jest wspomaganie elektryczne zamiast hydraulicznego i wygląda, że to coś z tym. Znajomy miał problemy z tym układem, tylko u niego wywalało błędy w losowych momentach związanych ze skręcaniem. Te 3 kontrolki manifestują jakby auto gasło. Zacząłbym diagnozę od tego. To jednak moje przypuszczenie oparte na doświadczeniu innych bo mechanik, ze mnie żaden ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: właśnie za pierwszym razem myślałem, że mi zgasł po prostu. Tylko pozniej właśnie chciałem sprawdzić jak działa na większych obrotach i mam wrażenie, że dzieje sie to za kazdym razem. No nic, czas dzwonić do mechanika :(
  • Odpowiedz
@pytanie_o_uber: wydaje się, że to problem z napięciem więc tak jak ktoś wcześniej pisał, to może być pasek albo napinacz tego paska napędzający alternator. Mniejsza jest szansa, że to regulator ale jest.
Zazwyczaj jak pasek się ślizga to piszczy/kwiczy i go słychać
  • Odpowiedz