Aktywne Wpisy
TfarukBartus +358
Nigdy nie zabrałem nic ze śmietnika aż do dzisiaj (lvl24), poszedłem wyrzucić śmieci a tu się okazało że ktoś wyrzucił 3 kartony gier, jako graczowi szkoda mi gier na płytkach więc zabrałem je ze sobą... W domu moim oczom ukazały gry zwykle, edycję specjalne, edycję kolekcjonerskie, a większość to gry dzieciństwa/nastoletnich lat, stan płyt w większości to 6/6 bądź 5/6 (ciekawe czemu wyrzucił taką kolekcje?), no cóż trzeba zamówić stacje płyt na
limitznakow +4
Siema mam takie pytanie, mam 26 lat, probuje zrobic prawo jazdy, stwierdzilam zeby nie czekac dluzej i to w koncu zrobic. Uczeszczam do szkoly jazdy z opinią 4.8/5. Dzisiaj wlasnie wyjechalam 9h i nasunelo mi sie takie zmartwienie.
Niestety jest taki problem i sama to czuje ze nie jestem stworzona do jazdy samochodem tak na 100%, ale wiem że jakaś iskierka we mnie tli, bo lubie jezdzic. Jeszcze przed jazdami wydawalo mi sie ze bede super, a tak w ogole to zdam za 1 razem. Jednakze, jezdzilam z 3 roznymi instruktorami i kazdy mi mowil rzeczy w stylu "ciezki przypadek", "musisz sie jeszcze duzo nauczyc", "masz malo czasu", "zobacz ile godzin juz wyjezdzilas", "jestes nerwowa", "nie masz plynnosci", "wcale sie nie starasz" co do tego ostatniego to wkur mnie niesamowicie bo sie naprawde staram i to slyszalam od kazdego.
Naprawde nie wiem o co im chodzi. Po takich uwagach juz mi sie odechciewa tego wszystkiego. Szczerze to sie nie stresuje, bo podoba mi sie to jezdzenie. Wiadomo czasami jest stres bo pieszy, bo trzeba zmienic pas i bieg i na cos popatrzec w 1 momencie, ale mi sie wydaje ze to minie i nie ma co sie przejmowac. Ogolnie jestem wyczilowana, zartuje sobie, jeden z nich bardzo tego nie lubi, zaraz sie pyta co tu takie smieszne. Wsiadam zadowolona, wychodze zla na nich i przytloczona bo jestem do niczego.
Moze
Niestety jest taki problem i sama to czuje ze nie jestem stworzona do jazdy samochodem tak na 100%, ale wiem że jakaś iskierka we mnie tli, bo lubie jezdzic. Jeszcze przed jazdami wydawalo mi sie ze bede super, a tak w ogole to zdam za 1 razem. Jednakze, jezdzilam z 3 roznymi instruktorami i kazdy mi mowil rzeczy w stylu "ciezki przypadek", "musisz sie jeszcze duzo nauczyc", "masz malo czasu", "zobacz ile godzin juz wyjezdzilas", "jestes nerwowa", "nie masz plynnosci", "wcale sie nie starasz" co do tego ostatniego to wkur mnie niesamowicie bo sie naprawde staram i to slyszalam od kazdego.
Naprawde nie wiem o co im chodzi. Po takich uwagach juz mi sie odechciewa tego wszystkiego. Szczerze to sie nie stresuje, bo podoba mi sie to jezdzenie. Wiadomo czasami jest stres bo pieszy, bo trzeba zmienic pas i bieg i na cos popatrzec w 1 momencie, ale mi sie wydaje ze to minie i nie ma co sie przejmowac. Ogolnie jestem wyczilowana, zartuje sobie, jeden z nich bardzo tego nie lubi, zaraz sie pyta co tu takie smieszne. Wsiadam zadowolona, wychodze zla na nich i przytloczona bo jestem do niczego.
Moze
Chyba zgłoszę to na policję, może coś to da, bo ten sposób jest naprawdę nieźle i wiarygodnie przygotowany. Opisuję ostrzegawczo, może ktoś nie zna i też się zestresuje niepotrzebnie. :)
Polecam też infolinię #mbank - automaty pyta o temat rozmowy, mówiąc próba włamania dostajesz priorytet i uwaga, czekasz jedyne 45min na konsultanta. xD
#bankowosc #zlodzieje
@adrian1207:
Z tym smsem to nie wiem, ale:
" Faktycznie zadzwonił numer prawidłowy
Ale powiadomienie jakim kanałem? Czysta ciekawość - bo ja nie mam żadnego dostępu elektronicznego :)
Zara - to był sms dostępu do strony w banku - czy tak jak telefon: przyszedł tylko z takiego numeru? No bo jak można fałszować tel to pewnie można i nadawcę sms.
@adrian1207: Stratę czasu, niechęć policji na przyjęcie zgłoszenia i umorzenie. Policja w większości przypadków nawet nie zrozumie mechanizmu działania tego, a nawet gdyby to nie będzie w stanie nic z tym zrobić.
Jak się nie spodziewasz telefonu od banku (a najlepiej wyłączyć zgody marketingowe, żebyś się nie rozpraszał głupotami), to sam mBank
@jaavi666: Ale co by to zmieniło w tej sytuacji? Tu nie ma żadnej faktycznej próby brania kredytu.
Nad alertami to można się zastanowić w sytuacji gdy ktoś się boi wzięcia kredytu na swoje dane (tu trzeba pamiętać, że i tak nie daje to żadnej ochrony przed chwilówkami).
W takim scamie jakbyś się powołał
A skoro #!$%@? sie wylozyly przy sciemie z policja, to moga zaczac dopracowywac metode i ktos moze miec z tego tytulu problemy.
Warto puscic info o tym troche szerzej, niz wykop 2.0 z zasiegami jak nasza klasa (po zamknieciu).
Infolinia od razu połączona po rozmowie z botem
dodatkowo jest możliwość zgłoszenia w cert.pl a oni mają już większe możliwości niż zwykły obywatel.
@adrian1207: do mnie dzwonili ze 2-3 tygodnie temu:
- Oszust: Dzień dobry dzwonię z banku PKO, chciałem potwierdzić, że otwiera pan kredyt na 20k PLN
- Ja: tak, wszystko się zgadza
- O: naprawdę chce pan podpisać umowę na
@jaavi666 tak, wykupię chyba
@Asceus hm, no miałem już ambicję nawet poświęcić ten czas i podjechać zgłosić, ale trochę dołujące, że to może być traktowane jako zawracanie dupy - no nic, zobaczę, może z ciekawości pójdę zgłosić :D dzięki za ciekawostki z
@adrian1207 : @sierpien22 : w sensie ze w polu "nadawca" SMSa bylo napisane np. "mBank" ? No to wysylajac przez SMS API mozesz sobie ustawic jakie tylko chcesz. Wystarczy tylko wiedziec jakiej nazwy przy wysylce uzywa dany bank - i nara. SMS wpadnie w ta sama korespondencje ktora
@PurpleHaze: Jaki znowu game changer, jak to jest stosowane w przekrętach od lat i zarówno niebezpiecznik jak i zwykłe media pisały o tym nie raz. A sama możliwość wynika ze słabości technologii GSM (i następców) i jest znana od kilkudziesięciu lat.
Numer oszusta 504 369 425.