@ZenujacaDoomerka: dzgnij sie nozem dla jaj, powiedz, ze chcesz sie zabic i bedziesz miala terapie jeszcze tego samego dnia i terapeute w pokoju obok. Co prawda w zakladzie zamknietym ale lepszy 1 dzien niz 100( ͡°͜ʖ͡°)
@ZenujacaDoomerka: to trzeba mieć nadzieję, że trafi się ktoś kto 1. podejmie się 2. będzie wzajemny vibe i terapia będzie szła pomyślnie 3. będzie rozumiał wpływ leków 4. będzie zaangażowany xD
@ZenujacaDoomerka: pomysł ile instagramowych Julek kończy psychologię, i to pewnie na samych 3.0, a potem zostaje wielką panią psycholog. Trafić na dobrego psychologa to jak trafić szóstkę w totka. Nie czekaj 100 dni, tylko po prostu idź prywatnie. Zapłacisz, ale masz szansę wybrać i trafisz może kogoś sensownego. Czy leki mogą jedynie lekko pomóc? Ja bym raczej powiedzial, że jest na odwrót, to psychoterapia jest do dodatkiem do leczenia farmakologicznego.
Niekoniecznie. Raz za to mnie wysłano, a kilkanaście lat później już nie. Jednak, jeżeli po próbie byś dalej twierdziła, że chcesz log off, to z pewnością łatwiej by cię wysłano.
A ogólnie 100 dni to nie jest zły termin, ale tak jak piszesz, albo jak czuję z twojego posta - trzeba uważać, na kogo się trafi.
@Duzy_Dziki_Zwierz: gadasz glupoty, dobra psychoterapia to cos genialnego. Leki nie kazdemu pomagaja, nie kazdego jedynym problemem sa neurony w glowie, wiekszosc osob chorych psychicznie jest mocno zaburzona przez eventy zyciowe i bez terapii ani rusz
1. podejmie się
2. będzie wzajemny vibe i terapia będzie szła pomyślnie
3. będzie rozumiał wpływ leków
4. będzie zaangażowany xD
@GruszkaZembuszka
Niekoniecznie. Raz za to mnie wysłano, a kilkanaście lat później już nie. Jednak, jeżeli po próbie byś dalej twierdziła, że chcesz log off, to z pewnością łatwiej by cię wysłano.
A ogólnie 100 dni to nie jest zły termin, ale tak jak piszesz, albo jak czuję z twojego posta - trzeba uważać, na kogo się trafi.
Bo w tym zdaniu powinno być dodane "z reguły" albo "przeważnie".
@GruszkaZembuszka: