Aktywne Wpisy
kamil-tika +42
Zazwyczaj co sobote lece w miasto z ziomkami na jakies piwko itd. przez co sporo przesiaduje w roznych knajpach i mam jedno przemyslenie z tym zwiazane. Praktycznie co tydzien w kazdym lokalu obserwuje, ze jest minimum jedna lub dwie pary w skladzie murzyn + polka. To sie dzieje tydzien w tydzien jak ruszam w miasto i ide gdzies do knajpy a nie, ze raz na jakis czas cos takiego sie zdarza. Nigdy
plusem-wyklety +16
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
Michał Gellert przygotował mały, skondensowany kurs wprowadzający w tematykę budowania API REST-owego.
➤ https://sklep.mikr.us/cart/clear/add_product/7639
O co w tym chodzi, jakie są założenia takiego API, jak to powinno być zaimplementowane itp. Są to 3 wideo-lekcje, trwające łącznie 19 minut (stąd nazwa 'mini kurs') + transkrypcja wszystkiego.
W ostatniej lekcji Michał pokazuje, jak omawianą wiedzę można wprowadzić w życie z użyciem języka JAVA i frameworka Spring.
Kurs dostępny jest w modelu "zapłać ile chcesz", ale jak powszechnie wiadomo, "gratis to uczciwa cena", więc jeśli masz ochotę mocno przycebulić, to możesz po prostu sobie ten kurs wziąć.
#programowanie #java #spring #backend #webdev