Aktywne Wpisy

MightyUser +86
Hej Mirki. Jedna sprawa od wczoraj nie daje mi spokoju. Czy świat zwariował, czy to ja jestem mentalnym biedakiem.
Do rzeczy. Sprawa prosta. Chcę w ogrodzie postawić pergole żeby można było sobie pochillowac i odpocząć. Pomyślałem że w sumie biedy nie klepie i zapytam ile taka pergola (mniej więcej jak na zdjęciu, a w zasadzie to prawie identyczna tyle że mniejsza)mialaby kosztować. Mam fajnie przygotowany taras z kostki o wymiarach 4x4m. Wybrałem
Do rzeczy. Sprawa prosta. Chcę w ogrodzie postawić pergole żeby można było sobie pochillowac i odpocząć. Pomyślałem że w sumie biedy nie klepie i zapytam ile taka pergola (mniej więcej jak na zdjęciu, a w zasadzie to prawie identyczna tyle że mniejsza)mialaby kosztować. Mam fajnie przygotowany taras z kostki o wymiarach 4x4m. Wybrałem

Jak myślicie??
- Brać i się nie zastanawiać 12.9% (304)
- Lepiej zbudować szałas z patyków 87.1% (2053)

szumowina_wadowicka +216
To jest po prostu coś k... niemożliwego jak oni złodziejstwo mają we krwi.
#polityka #bekazprawakow #bekazkonfederacji
#polityka #bekazprawakow #bekazkonfederacji

w nawiązaniu do tego wpisu: https://wykop.pl/wpis/70330605/zegarki-zapakowalem-dzisiaj-do-rotomatu-zsynchroni
robię dzisiaj podsumowanie
zdjęcie zrobiłem dokładnie dzisiaj o 7:15:00
wyniki:
Tudor 1926: minus 62 sekundy
Certina DS1: plus 48 sekund
Lorus jakiś: minus 121 sekund
Tissot Seastar: minus 135 sekund
Podsumowując: nie był najdokładniejszy zegarek zdecydowanie najdroższy. Jestem mocno rozczarowany, że Tissot za sporo ponad 3 kafle okazał się gorszy od kosztującego chyba 6 stówek Lorusa.
Ja mam tissota LeLocle ze "standardowym" mechanizmem i nie mam dużych odchyleń.
Mówienie kup sobie gshocka jest też z dupy bo to zupełnie inny zegarek niż te na których pomiar odchyłki robiłeś. I w tym wydaniu gshock też wypadnie lepiej pod każdym względem poza brandzlowaniem się przy znajomych. Żeby nie było, sam mam kilka zegarków mechanicznych ale bylbym daleki od ślepego przekonania, że górują nad kwarcami.
Automaty nosimy nie dla dokładności pomiaru, a z potrzeby sztuki, piękna. No i niektóre to tez dla lansu. Tudora zakładam kilka razy w miesiącu, kiedy mam jakiś poważniejszy biznes do zrobienia ;)
mam jeszcze kilka pytań?
Co to za model rotomatu i ile kosztuje?
Za certine ile dałeś? Rozważałem ją kupić do ślubu bo miałem czarny garnitur a mój dotychczasowy automat jest złoto brązowy. Zawsze muszę go ponownie nakręcać po założeniu bo na codzień noszę inny to stwierdziłem, że kupie kwarcowy i skończyło się na Adriatice która jest prawie taka sama tyle, że z baterią.
Certiny jako jedynej nie kupiłem ja, zegarek należał jeszcze do mojego taty. Kupił go ok. 10 lat temu.
Poza tym lubię każdy z nich tak naprawdę i cieszy mnie noszenie każdego