Aktywne Wpisy
Trabancik +25
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +472
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
#gotujzwykopem #dieta #mcdonalds
@kinasato: McDonalds nigdy nie był "tanim". Ludzie patrzą przez pryzmat dzisiejszych zarobków na stare ceny. Zawsze zestaw w McDonaldzie był w cenie ~pizzy.
@jamesbond07: Akurat w USA ceny są 3 razy wyższe,
@Fan_Morawieckiego: Za 20-25$ możesz zjeść zajebistego, wielkiego burgera z frytkami w fajnej knajpie a nie typowym fastfoodzie, popić piwem i jeszcze dorzucić tipa. Przesadzasz z tym makiem za 100 zł albo to jakaś wyjątkowa lokalizacja.
Widzisz, ja regularnie bywam w Chicago i w sumie nie tylko ale najczęściej tam i w maku albo taco bell na luzie zjesz cos za pare baksów, zestaw w takim chic fill a to 10$ a to chyba najpopularniejszy teraz fast food w usa, wiadomo że są też droższe typu five guys , in&out czy inny shake shak ale tam też jedzenie jest lepszej
@Krs90: