Wpis z mikrobloga

#pieklomezczyzn Nie istnieje, a jeżeli istnieje to tylko w waszych głowach kochane przegrywy.
Zamiast zwalać wszystko na kobiety wyjdźcie z piwnicy, okażcie trochę szacunku dla kobiet, pójdźcie na siłkę i przestańcie pisać obraźliwe komentarze w kierunku płci przeciwnej, bo to tylko pogorszy waszą sytuację ( ͡ ͜ʖ ͡)
#przegryw #dyskryminacjamezczyzn #niebieskiepaski
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hajden1337: Jakich podstawowych praw kobiet nie popiera Konfederacja? Jeśli mowa o aborcji, to facet chyba również nie może decydować czy płacić na dzieciaka, nawet jeśli go nie che. Pośrednio wpływa to na jego ciało czyli nie może on o nim w pełni decydować.
  • Odpowiedz
@ArmageddonPrzeciwBladziom

są słabsze fizycznie? Założę się, że w zapasach rozłożyłabyś mnie na łopatki. Podobnie rozpykałabyś mnie, siłując się na rękę. Zawsze byłem mikrym i opóźnionym - w rozwoju fizycznym - przegrywem. Dlaczego więc taki przegryw ma mieć takie same normy jak rosły dwumetrowy Chad z umięśnieniem wyrzeźbionym jak baleron, skoro powinien dźwigać tyle co anorektyczna baletnica?

Limity i ogólnie obowiązki oraz prawa wynikają ze statystycznej osoby z grupy. Niestety też nie
  • Odpowiedz
@ArthasMenethil: No właśnie to może odpowiesz na pytanie skoro facet może więcej, jest silniejszy, sprawniejszy, mądrzejszy i ma obowiązki to dlaczego ma takie same prawa jak kobieta która ich nie ma? ()
Zupełnie nieracjonalny sposób myślenia. Statystyczny mężczyzna jest silniejszy i sprawniejszy, jednak nie 'mądrzejszy', więc nie wiem czemu miałoby to wpływać na prawa dotyczące głosowania, czy podjęcia pracy. Skoro to, że fizycznie
  • Odpowiedz
@reydel: ale robisz fikołki. k0biety noszące ten sam ciężar co faceci w pracy nazywasz nierównością. Już pominę to że jest wiele grubych i silnych bab jak i wychudzonych szczurów wśród facetów.Twój argument opierasz na tym, że średnio faceci są silniejsi,
Grube i silne baby mają taką samą budowę układu rozrodczego, który uniemożliwia im dźwiganie, ze względu na możliwość późniejszych powikłań z donoszeniem ciąży. Mówimy o statystycznych osobach z danej grupy,
  • Odpowiedz
@Decentgirl: To jak, jesteśmy równi czy jednak statycznie mężczyzna jest silniejszy, sprawniejszy to dlaczego dostaje tyle samo pieniędzy za wykonanie pracy na np. magazynie jak kobieta?

jednak prawdopodobnie nigdy nie będzie faktycznie dotyczyła polskich mężczyzn

Kolejny fikołek, to dlaczego mężczyźni dostają wezwania? To ich nie dotyczy? Dlaczego mężczyzna ma robić ponad coś co kobieta skoro jesteśmy równi? Dlaczego ma mieć takie same prawa jak kobieta? Nie ma obowiązku rodzenia dzieci
ArthasMenethil - @Decentgirl: To jak, jesteśmy równi czy jednak statycznie mężczyzna ...

źródło: 8d51ys21x7j81

Pobierz
  • Odpowiedz
Już pominę to że jest wiele grubych i silnych bab jak i wychudzonych szczurów wśród facetów.

@Decentgirl: XD kobieta nawet która ćwiczy, jest "SilnA" jest na straconej pozycji względem mężczyzny który nie ćwiczy. Ten szczur jest nadal sprawniejszy.
  • Odpowiedz
@ArthasMenethil: Czemu mężczyźni mieliby zarabiać więcej na magazynach tylko dlatego, że są w stanie podnosić większe ciężary? Przecież to nie ma żadnego wpływu na zyski dla firmy. Premiowane są najczęściej np. Ilości zrealizowanych paczek, bo najczęściej na ilości pozycji firma zarabia, a tempo pracy w tym przypadku nie zależy od płci.

Tak jak pisałam wyżej, w kwestii poborów nie ma dyskusji, więc nie rozumiem czemu przywracasz ten argument skoro wszyscy
  • Odpowiedz
a tempo pracy w tym przypadku nie zależy od płci

@Decentgirl: Oczywiście, że zależy skoro mężczyzna jest sprawniejszy to zrobi więcej XD widać, że Paniusia w jakieś gównopracy biurowej siedzi XD

W rodzinnej firmie chcemy pościgać klienta, który od roku nie zapłacił za faktury.

No oczywiście XD tatusia firma czy chłopaka?
  • Odpowiedz
@Decentgirl: Na razie studiuję na PP, daje korepetycje młodym a jak skończę to będę pracować w gospodarce, pewnie w międzyczasie wezwanie do wojska mnie czeka a ty masz dzieci? I my mamy mieć równe prawa skoro widać, że nie ogarniasz otaczającego cię świata?
  • Odpowiedz
@ArthasMenethil: To, że jest sprawniejszy fizycznie nie ma wpływu na zaangażowanie, a co za tym idzie tempo pracy, nawet jeśli masz takie przekonanie to przecież kobieta zarabiałaby mniej przez premiowanie, jeśli byłaby to prawda.

Może wrócimy do tematu jak już spełnisz jakikolwiek swój obowiązek dla społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@Decentgirl: A może to ty najpierw spełnisz swój obowiązek rodząc dzieci (bo w sumie to jedyny kobiecy wkład do społeczeństwa) zamiast mówić komuś innemu co ma robić? Ale jak widać nawet tego nie potrafisz i pracujesz u starego w firmie popijając kawkę w gównorobocie XD
No ale czego mam wymagać od kobiety która ma zamknięty umysł i myśli, że kobieta i mężczyzna są równi.

Może wrócimy do tematu jak już
ArthasMenethil - @Decentgirl: A może to ty najpierw spełnisz swój obowiązek rodząc dz...

źródło: kielce

Pobierz
  • Odpowiedz
@ArthasMenethil: Tylko spokojnie, a mówią, że to kobiety są zbyt emocjonalne. Czemu miałabym Ciebie zwyzywać, na ten moment to Ty wyśmiewasz prace w rodzinnej firmie, jakby to był powód do wstydu. Zarzucasz kobietom brak wkładu w społeczeństwo i brak jakichkolwiek obowiązków, a sam ani nie masz wkładu ani nie spełniłeś żadnego z obowiązków jako samiec.
  • Odpowiedz
@Decentgirl Może powodem do wstydu nie jest ale brakiem ambicji jak najbardziej. Ile masz lat? Sądząc po sposobie wypowiedzi jakieś 30? Stara Panna bez dzieci jak widać. Nadal czekasz na księcia czy to bardziej przez wagę ciężką? Podaj mi jakie to obowiązki i co muszę nieść do społeczeństwa według ciebie aby moje podgeny miały znaczenie i bym był uznany w twoich oczach jako prawdziwy mężczyzna.
Ale musisz sobie również uświadomić co
  • Odpowiedz