Aktywne Wpisy
LSkiper +1483
Nie wiem co mnie skłoniło aby pisać takie rzeczy na portalu ze śmiesznymi obrazkami, ale trudno. Jakoś muszę to z siebie wyrzucić.
Dzisiaj po godz. 3 odeszła ode mnie moja wieloletnia dziewczyna. Byliśmy ze sobą ponad 10 lat - ta dekada była wypełniona ogromnym szczęściem, które mnie spotkało z jej strony - najpierw spotykaliśmy się, aby w ogóle ocenić czy się lubimy, potem codzienne pisanie po 100-200 sms/dzień, potem sama świadomość o
Dzisiaj po godz. 3 odeszła ode mnie moja wieloletnia dziewczyna. Byliśmy ze sobą ponad 10 lat - ta dekada była wypełniona ogromnym szczęściem, które mnie spotkało z jej strony - najpierw spotykaliśmy się, aby w ogóle ocenić czy się lubimy, potem codzienne pisanie po 100-200 sms/dzień, potem sama świadomość o
adreno420 +4
Mieszkam w Warszawie, da się teraz pojechać w góry na wielosezonach, chciałbym z różową do zakopanego. Auto golf 5.
#motoryzacja #samochody #zakopane #warszawa
#podroze
#motoryzacja #samochody #zakopane #warszawa
#podroze
Lubię wziąć kubek kawy i pochodzić uliczkami Starego Miasta i Kazimierza, od lewej do prawej i sprawdzać co dany lokal ma do zaoferowania, łapać inspiracje.
Ale miałem też rezerwacje w lokalu Karakter. Autorska kuchnia szefa Daniela Myśliwca.
Nie ma co się dziwić,że jest to jedno z ulubionych miejsc pana Roberta Makłowicz a, w jego mieście. Gdybyście kiedyś bawili w Krakowie to koniecznie zajrzyjcie na Brzozową ;)
Tymczasem ja myślę jak wtłoczyć te inspiracje do swojej kuchni, a was zapraszam do obserwowania autorskiego tagu #ziemniakowniezostawiaj
Trochę stoi w miejscu, ale może niedługo ruszy.
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
#restauracje
@PiszeCzasen z tej "knajpy" z wyróżnieniem Michelin ;)
Na moje zapraszam na #ziemniakowniezostawiaj
Pierś z kaczki, szarlotka z karmelizowaną cebulą, creme fraiche z cointreau, maślany sos pomarańczowy.
Łosoś krótko smażony, puree z orzechem laskowym, chłodnik czosnkowo-migdałowy, oliwa z zielonej pietruszki z jalapeno, nasturcja z cebulką
Kalmary z czosnkiem i jalapeno, słony tort naleśnikowy z kremem cytrynowym i tymiankiem, zielenina, oliwą
Do tego obszerna karta win
Wszystko ładnie wygląda, oprócz ziemniaków. Smaczne było? Co najlepsze?
Co najlepsze? Wszystko było doskonałe, zarówno pod względem połączenia jak i obróbki.
Co do ziemniaków to szef musi udać się do ciebie na lekcje tworzenia wałów, póki co.. jest jak jest ;)
@Ziemniak43212: Moje wały i w ogóle wiedza o wałach ziemniaczanych jest ogólnie dostępna, póki jestem aktywna zapraszam wszystkich kucharzy, przed nikim nie zamykam drzwi, można pytać, dociekać, próbować, uczyć się xD
Nie bedę rościć sobie praw do nich, będę za to zadowolona jeśli zostawię coś ludzkości po sobie a ziemniaki przestaną
Że względów osobistych wolałbym jednak żeby ziemniaki nie były ani gwałcone ani przeciskanie przez jakiekolwiek sita ;)
Cały weekend jednak myślałem o tym,że dzieli mnie 2 godziny drogi od Tatr. Nie miałem niestety warunków żeby wyjść w góry.
No ale śledzę co się dzieje teraz w TPN i pozostaliśmy na Krakowie. Czekam jednak na zmianę aury i ruszam na szlaki, a przynajmniej mam taką nadzieję.
Do Krakowa lubię jeździć, jakby stolica była bliżej to też bym sobie jechała pospacerować i iść do knajpy.
Do Stolicy jak najbardziej warto, nie jest to wyprawa za morze, a Warszawa myślę,że stoi wysoko pod względem zarówno turystycznym jak i wyjątkowo gastronomicznym. Teraz też dostała tytuł najlepszego kierunku turystycznego w Europie, ale tutaj myślę też,że po prostu Polacy przyłożyli się w głosowaniu bardziej niż inni,