Wpis z mikrobloga

@userrrr: żyjesz mitami, typie, mitami, które rozstały rozpowszecnione przez te same organizacje, które zbudowały katastrofalną "piramidę żywieniową" i nawkładały ludziom do głowy, że "masełko i jajeczka be", ale już "margaryna i płatki śniadaniowe cacy"
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Co? XD gdzie ja typie zachwalam żarcie margaryny i płatków śniadaniowych? @MrGalosh wyżej napisałem jak przebiega ta choroba, nie chce mi sie powtarzać, więc jeśli chcesz kontynuować ze mną rozmowe, to radze zapoznac się z całą rozmową, a nie tylko jednym komentarzem. Margaryna również nie jest wskazana przy miażdżycy
  • Odpowiedz
@userrrr: Miażdżyca i cholesterol to nie od tłuszczu tylko od nadmiernego spożycia cukrów prostych i braku aktywności. To cukry proste rozwalają cały profil lipidowy i powodują stany zapalne w organizmie. Cholesterol jest potrzebny, bo m. in. błony komórkowe są z niego zbudowane. Lipoproteiny krążące we krwi nie są niebezpieczne same w sobie.
  • Odpowiedz
@dietyloamoniowy: Ale p--------z farmazony. Następny specjalista ds chorób układu krążenia
( ͡° ͜ʖ ͡°) jak najbardziej tłuszczów masz unikać, ale tych, które zawierają tzw zły cholesterol. Produkty, które masz unikać cierpiąc na miażdżyce, to:
- słodycze
- tłuste mięsa (zwłaszcza czerwone)
- żółtka jaj
-
  • Odpowiedz
więc jeśli chcesz kontynuować ze mną rozmowe, to radze zapoznac się z całą rozmową

@userrrr: nie, że chcę kontynuować rozmowę, ale przeczytałem wszystkie Twoje komentarze. I podtrzymuję to co napisałem:

2023 rok, a ten dalej żyje "wiedzą" z lat 50/60 xD
  • Odpowiedz
@Reevder: No troche to niesprawiedliwe, że ktoś kto jest aktywny fizycznie i odżywia się zdrowo, jest abstynentem i nie pali, a umiera w wieku 40 lat a taki menel żre uj wie co, pije kwas z akumulatora czy inny denaturat, a umiera w wieku 70 lat
¯_(ツ)_/¯ albo chłop palił mocne siekiery, że płuco byś wypluł i takich wypalal ze dwie paczki po 20 szt jedna i umiera w wieku
  • Odpowiedz
@dietyloamoniowy: Ale p--------z farmazony. Następny specjalista ds chorób układu krążenia

( ͡° ͜ʖ ͡°) jak najbardziej tłuszczów masz unikać, ale tych, które zawierają tzw zły cholesterol. Produkty, które masz unikać cierpiąc na miażdżyce, to:

- słodycze

- tłuste mięsa (zwłaszcza czerwone)

- żółtka jaj

-
  • Odpowiedz
@dietyloamoniowy: Napisze jak dla niepełnosprawnego. Trzeba być wyrozumiałym
( ͡° ͜ʖ ͡°) TO BYŁ PRZYKŁAD, a to nie znaczy, że dosłownie produkt z produktem z tego masz ze sobą łączyć, tylko skomponować z tych produktów swój posiłek, a ty teraz wyjechałeś kompletnie z d--y o jakimś makro jakby temat był o układaniu diety dla aktywnych, a o miażdżycy, wyrwałeś z kontekstu jak jakiś niepełnosprawny intelektualnie, albo
  • Odpowiedz