Wpis z mikrobloga

#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #konfederacja #bekazkonfederacji

Dlaczego Konfederacja ma ból dupy o to, że konsument będzie miał większy wybór w sklepach? Jeżeli mąka z owadów będzie w pewnym momencie tańsza dla konsumenta, to chyba w ogólnym rozrachunku wyjdzie gospodarce na dobre? Kto będzie chciał kupi sobie zwykłą mąkę, a konsumenci, chcący oszczędzać, wybiorę tę z owadów.

Wolny rynek zweryfikuje, czyż nie?

Źródło - https://twitter.com/KONFEDERACJA_/status/1622511435610836996 #polityka
vulfpeck - #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #konfederacja #bekazkonfederacji

Dlacz...

źródło: konfa

Pobierz
  • 29
@vulfpeck: Konfa wcale nie szerzy szurskich teorii nic a nic, tak mówią jej fani.

No ale będą atakować popularne szurskie tematy ot tak, dla zasady. Nie powiedzą wprost, o co im chodzi, ale zaczepią wystarczajaco, aby kuce wiedziały, że mają się oburzać. Ot taki dogwhistling - oni tego nie powiedzą, ale kuce wiedzą, że odnosi się to do teorii, w których złe lewactwo zrobi PRZYMUS jedzenia robaków. Oczywiście dla biednych, bo
@Ignas1415: Większość konsumentów i tak już zajada się kwasem karminowym. Sądzisz, że czują się oni przez to mniej poinformowani?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_karminowy

organiczny związek chemiczny, naturalny ciemnoczerwony barwnik pozyskiwany z wysuszonych, zmielonych owadów, zwanych czerwcami kaktusowymi


Obecnie koszenila jest wciąż szeroko stosowana w przemyśle kosmetycznym do barwienia m.in.: cieni do powiek, szamponów i tuszów do rzęs, ale jej zastosowania nie kończą się na kosmetykach. Koszenilą barwi się także napoje alkoholowe, sosy (głównie sos
@Yahoo_: No tak bo jak będzie masowa produkcja tego robactwa to też będzie kosztować miliony monet. Na razie jest to nowość na rynku więc przechodzimy przez etap koszenia frajerów co chcą tego spróbować. A jak słyszę że ktoś wspomina o koszenili to też wiem że mam do czynienia z downem bo ile tego barwnika dodajesz do jedzenia? kilka miligramów na kilogramy gotowego wyrobu? czy #!$%@? go łyżkami jak płatki śniadaniowe?
Dlaczego Konfederacja ma ból dupy o to, że konsument będzie miał większy wybór w sklepach? Jeżeli mąka z owadów będzie w pewnym momencie tańsza dla konsumenta, to chyba w ogólnym rozrachunku wyjdzie gospodarce na dobre? Kto będzie chciał kupi sobie zwykłą mąkę, a konsumenci, chcący oszczędzać, wybiorę tę z owadów.


@vulfpeck: Przecież to nie o gospodarkę chodzi tylko o zbijanie kapitału wyborczego na szurach, którzy mają ból dupy, że ktoś będzie
Wolny rynek zweryfikuje, czyż nie?


@vulfpeck: a masz wolny rynek w biododatkach do paliw, które obniżyły ich jakość i zwiększyły koszty produkcji? Ogólnie tak bardzo bym się nie podniecał perspektywą jedzenia mąki z robaków- kolejne lobby i inwestorzy, którzy cisną ten pomysł najpierw przez lobbystów w PE i w mediach jak wspomniane biododatki do paliw . Zawsze też znajdzie się ktoś kto uważa krytykę tego za szurię i koło się kręci.
Dlaczego Konfederacja ma ból dupy o to, że konsument będzie miał większy wybór w sklepach?


@vulfpeck: bo ci wszyscy wielcy wolnościowcy i prawicowcy z pisu, konfederacji czy innych tego typu tworów, to tak naprawdę wąsate janusze z podejściem 'mnie tak wychowali, więc wszyscy mają się dostosować'. Stąd robaki są be, bo w domu tego nie było. Stąd też np. jakiś czas temu 'wolnościowcy' na wykopie pisali 'zakaz używania komórek w szkołach
@vulfpeck
zweryfikuje. Oczywiście pod warunkiem, że na produkcję jednej i drugiej mąki będą nałożone podobne restrykcje prawno-fiskalne.

Nie sztuka zamknąć polskie cukrownie i mleczarnie - tu nie rynek a regulacja posłały firmy do piachu. A cukier i masło dalej by się chętnie sprzedawały taniej.

Natomiast nie wiem czy zgadzam się z tezą postawiona między wierszami że konfa stoi na straży wolnego rynku. To nie jest prawda od chyba już kilku lat