Wpis z mikrobloga

#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
Zdjęcie przedstawia to samo miejsce sfotografowane nie tak dawno, oraz 105 lat temu.
A teraz najważniejsze pytanie, na które chyba nikt nie zna dokładnej odpowiedzi.
Czy te masy lodu, to lądolód, czy wielka góra lodowa dryfującą? Bo jeśli pierwsze, to widać jak zmienia się klimat, (chociaż wiadomo, że zmienia się cyklicznie) jeśli opcja druga, to jest zręczną manipulacja klimatyczną
Słucham państwa.
PMV_Norway - #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
Zdjęcie przedstawia to samo miejsce ...

źródło: temp_file.png6356079806598101727

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
na żadnym z tych zdjęć nie widać kulistości ziemi. czy to a) dowód na to że ziemia jest płaska, czy b) brak jest wystarczających dowodów na jej kulistość.
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom:
Ale swoje urojenia na mój temat, zachowaj dla siebie. To, że nie neguje ludzkiego wpływu na GO nie oznacza, że zgadzam się we wszystkim z jakimiś skrajnymi ruchami. Uważam, że postęp powinien iść dzięki nauce i siłę ekonomicznej, a nie redukcji gospodarek i populacji. A #!$%@?, że coś może wydarzyć się za 50000 lat, więc nasze starania są głupie, jest tak debilne, że nawet nie będę komentował.
  • Odpowiedz
@text:

Uważam, że postęp powinien iść dzięki nauce i siłę ekonomicznej, a nie redukcji gospodarek i populacji.

Ale ja nie mówię, że redukcja populacji i gospodarki ma napędzać "postęp". Ja mówię o logicznej i moralnej potrzebnie jak najszybszego przekształcenia Ziemi w martwą planetę.

A #!$%@?, że coś może wydarzyć się za 50000 lat, więc nasze starania są głupie

Nie może się wydarzyć, tylko się wydarzy na pewno. Pytanie jest takie czy
  • Odpowiedz
@ds7401 Tak, przestańmy prowadzić badania i je replikować, popierać wnioski obiektywnymi testami, bo jakiś szur z wykopu twierdzi, że szczepionki na covid są złe. Jak chcesz żeby była prowadzona nauka, na chłopski rozum? XD
Człowieku przeczytaj sobie najpierw, to co piszesz na głos.
Mógłbyś rozwinąć co złego jest w szczepionkach na covid? Z tego co kojarzę to pandemia została powstrzymana, szczepionek podano miliardy, a powikłań znikomy promil.
  • Odpowiedz
@Grendisk: Nie grendisk, ja świadomie stawiam się w tym centralnym punkcie.
Oceń:Czy jestem bardziej czy mniej eko od Ciebie? A może to normalne życie które prowadzi większość?

Najpierw: takich jak ja jest mnóstwo, nie kosztujemy, nie nadużywamy i właśnie naszym kosztem odbędą się "eko zmiany"-zakazy wjazdów, przymus zmiany auta, dopłaty do rachunków i cała reszta. Jest nas sporo, ludzi normalnych.

Do pracy chodzę piechotą, służbowym autem jeżdżę kiedy muszę, moje prywatne
  • Odpowiedz
@Grendisk

Co do samych zmian klimatu: klimat ma to do siebie że zmienia się. Możesz stawać na członie i przyklejać kosztowne zielone wlepki, tworzyć artykuły wydawane na eko papierze, uświadamiać wszystkim że da się żyć jeszcze oszczędniej, ale utworzoną przez Tobie podobnych mądrali lukę w emisji wykorzysta gruba korporacja do produkcji niepotrzebnego gówna, a państwo nasze pieniądze do postawienia np eko ławeczek po kilkadziesiąt tysięcy.

Co do samych badań, pewnie, niech będą
  • Odpowiedz
@Grendisk: i na koniec po co @ds7401 ma ci rozwijać cokolwiek nt szczepionek? Nazywasz wszystko co nie pasuje do twojego światopoglądu argumentami z dupy, a w komentarzu dot klimatu poświęcasz 1/3 komunikatu żeby zachęcić tego faceta do wypowiedzi nt szczepień... On nawiązał do nich w dwóch słowach.
Czy taka reakcja obnaża twoją hipokryzję? Czy to twoja proba manipulacji? Czy olanie cię przez rozmówcę potwierdzi twoją tezę? Czy to właśnie słynna naukowa
  • Odpowiedz
@Grendisk: pandemia została tak "powstrzymana", że dalej istnieją kraje które bawią się w ten cały pier****nik.
Bo są złe ? Zrobione naprędce w pół roku miały według twoich jaśnie "naukowców" powodować, że ludzie nie będą zarażać, potem mieli unikać ciężkich przypadków a w końcu miałeś się zaszczepić bo tak, już nawet nie mówię o tych 2 dawkach które miały działać "wiele lat".
I jak to niby miało działać na koronawirusa który
  • Odpowiedz
@Grendisk: to chyba nie chodzi im o wplyw czlowieka bo to jest oczywiste, ale to o to, ze wplyw czlowieka potrafi byc marginalny
np miliony lat temu na biegunach byly tropiki, a czlowieka nie bylo
a jeszcze nie tak dawno mielismy epoke lodowcowa i kiedy bedzie nastepna to nie wiemy, ale moze byc szybciej niz tropiki na biegunach, w sumie duzo jeszcze nie rozumiemy
  • Odpowiedz