Wpis z mikrobloga

PiS znowu bohatersko walczy z problemami, które sam stworzył.

W ustawie, która w założeniu miała zlikwidować bariery administracyjne i prawne, posłowie PiS zaszyli niespodziankę. Jedna z ich poprawek w praktyce nakłada podatek na prywatnych organizatorów zbiórek np. na leczenie. Podniesiono alarm, rząd musi ugasić pożar.

#polityka #podatekodzrzutek #bekazpisu #konfederacja
L3stko - PiS znowu bohatersko walczy z problemami, które sam stworzył.
 W ustawie, kt...

źródło: Zrzut ekranu 2023-02-3 o 10.31.43

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@FrostlyMostly: k###a co jest z wami wykopkami? Nie potrafisz przeczytać jednego zdania z wpisu? Ustawa likwidowała bariery administracyjne i prawne i sama w sobie była dobra. PiS razem z Lewicą wrzucili na sam koniec do ustawy podatek od zrzutek. Konfederacja zagłosowała przeciwko temu podatkowi a poparła likwidację barier.
  • Odpowiedz
Nie potrafisz przeczytać jednego zdania z wpisu?

@L3stko: K---a co jest z tobą? Nie widzisz że głosowanie nad całością było po głosowaniu nad poprawką?
(czyli poparli całość RAZEM Z OPODATKOWANIEM ZBIÓREK)
  • Odpowiedz
K---a co jest z tobą? Nie widzisz że głosowanie nad całością było po głosowaniu nad poprawką?

(czyli poparli całość RAZEM Z OPODATKOWANIEM ZBIÓREK)

@L3stko @andrzej-roman @FrostlyMostly: Z mojej wiedzy:
* Interpretacja poprawki na temat zbiórek była niejednoznaczna, i Konfa miała interpretację, że chodzi o podatek od zbiórek np. na weselach.
* Konfa jest przeciw podatkom w ogóle, więc jest też przeciw podatkom od zbiórek na weselach, więc
  • Odpowiedz
Konfa oficjalnie przyznaje się do BŁĘDU, w wyniku złej interpretacji tej poprawki.

@look997: Ok ok. Ale poparła. Akurat wątpię żeby to był błąd ale nvm. (Bosak twierdzi że nie był)
Gdy KO odrzuciło całość już po przejściu poprawki.

Tymczasem lestko ciśnie propagandę o tym jakoby jedna jedyna konfa - wspaniały rycerz - była przeciw. (I twierdzi że Mentzen gada głupoty jakoby to
  • Odpowiedz
No i chwila, skoro wiedzieli żeby dumnie głosować przeciw poprawce to znaczy że wiedzieli co w niej jest.

@FrostlyMostly: Przecież napisałem wyczerpująco, jaką mieli interpretację tej poprawki. Naprawdę, wszystko opisałem tak szczegółowo jak się dało. Tam jest odpowiedź na twoją wątpliwość.

Takie porównanie: Budowaliby posąg, i można go zabezpieczyć tak, żeby się nie zarysował, no to zagłosowali żeby go zabezpieczyć, żeby był nienaruszony.
Jednak nie udało się go zabezpieczyć przed zarysowaniami, ale stwierdzili że lepiej mieć zarysowany posąg, niż nie mieć
  • Odpowiedz
  • 1
@look997: konfederacja do żadnego błędu się nie przyznała bo i nie ma do czego. Mentzen pisze coś o pomyłce, co nie jest prawdą. On ma teraz na głowie durne prawybory i nie bardzo orientuje się w bieżącej sytuacji w partii. Musi polegać na relacjach osób trzecich. Ktoś go wprowadził w błąd i to więcej niż raz.

Konfederacja głosowała przeciwko poprawce wprowadzającej nowy podatek i za całą ustawą obniżającą podatki. Nie wyobrażam sobie żeby Konfederacja miała się wstrzymać w głosowaniu za zmniejszeniem podatków i likwidacją barier administracyjnych.

Jedynych winnych tej sytuacji należy szukać w PiSie i w Lewicy, bo to oni narobili takiego
  • Odpowiedz
konfederacja do żadnego błędu się nie przyznała bo i nie ma do czego. Mentzen pisze coś o pomyłce, co nie jest prawdą.

@L3stko: Dziambor się przyznał w SE u tej blondynki.
Coś źle napisałem? Coś przeoczyłem?
Mentzen w ogóle nie wiedział o co chodzi, więc walić to co on
  • Odpowiedz