Aktywne Wpisy

K-S- +673
Sprawdźmy nastroje polityczne na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°) dodaje bez tagów więc proszę o dawanie plusów.. #polityka
Na jaką partie oddasz swój głos w najbliższych wyborach parlamentarnych?
- Nie idę na wybory. 5.4% (182)
- Idę ale jeszcze się zastanawiam. 16.5% (557)
- PiS 3.7% (124)
- KO (PO) 44.4% (1502)
- Konfederacja 15.4% (520)
- PsL 2.8% (94)
- Lewica 3.6% (121)
- Polska 2050 5.4% (183)
- Agrounia i Porozumienie 3.0% (103)
Notrix +6
Ukraińcy mówili, że chcą odbić tylko swoje tereny. A tymczasem artyleria atakuje rosyjskie tereny i potęgują jeszcze większą eskalację zamiast siadać do stołu negocjacyjnego by rozpocząć rozmowy pokojowe. Dziwię się, że zachód na to pozwolił. Szczególnie Biden. Nienawidzę kłamców. Nie jestem po żadnej ze stron. Chcę tylko by skończyła się wojna i nastąpiła deeskalacja.
#ukraina #wojna
#ukraina #wojna
Ukraincy nigdy się nie zmienią, bo oni mentalnie są tacy sami jak kacapy. Oba kraje zniszczone przez oligarchów i korupcję.
Aj, zapomniałem, że teraz nie można nic pisać złego na Ukrów, tak jak na Żymian. XD
#ukraina #rosja #wojna #korupcja
@JestemZielonka123: Nie, u nas nie dzieją się nawet rzeczy zblizone do korupcji z Ukrainy, nawet w latach 90. byłoby z tym ciężko. Pamiętam rozmowę w zeszłym roku z dyrektorem jednej z polskich firm mających fabrykę na Ukrainie i na kontrole urzedniczka zarabiająca 500 zł przyjeżdżała porshe panamera i nawet nie
Elita wykopu, prawdziwi Polacy Rodacy, bo jak napiszesz coś negatywnego o Ukrach to już jesteś onucą.
To po co piszesz? xD
@djtartini1: Dokładnie, to nie tak że król partii rządzącej zatrudnia w państwowych spółkach swoje koleżanki.
Obajtek jebiący Polaków na miliardy złotych poprzez zawyżone marże? A kto to słyszał.
Pozwolenie na okradaniu Polaków przez firmy energetyczne na wzrostach taryfy, pomimo 20% nadprodukcji prądu do potrzeb? Nieee to napewno nie w Polsce.
Sztucznie utrzymywana z państwowych pieniędzy pewna radiostacja i
Pokaż mi jakąś pierwszą lepszą afere gdzie czołowy wojskowy z Polski przyjął łapówkę 400 tys dolarów tak jak na Ukrainie ostatnio.
@BayzedMan: Ja również mógłbym bez końca o Ukrainie, a kwoty X10 w biedniejszym kraju. Stąd Kulczyk wysiadał przy ukraińskich oligarchach, nawet przy premier Tymoszenko. No i ta korupcja towarzyszy codzienne, w zwykłym życiu. Kiedy ostatnio płaciłeś łapówkę w Polsce?
Takie prawa ruskiego mira.
Przynajmniej chcą się z tego wyrwać i lejo kacapów
Sława im
@Papileo: Ukraińcy: dążąc do UE i NATO wprowadzają surowe antykorupcyjne przepisy prawne i nowe instytucje, właśnie zatrzymują wysokiego urzędnika państwowego,
tymczasem Rosjanie:
Kacapski ból dupy musi być niesamowity.