Aktywne Wpisy

missolza +64
Ankieta dla mężczyzn.
Jestem kobietą, która chce się od was dowiedzieć jak często według waszej opinii powinniście mowic mile, słodkie rzeczy, komplementy swojej kobiecie?
Albo jak często według was warto jej to mowic?
#mezczyzna #ankieta #zwiazek #milosc #komplementy
Jestem kobietą, która chce się od was dowiedzieć jak często według waszej opinii powinniście mowic mile, słodkie rzeczy, komplementy swojej kobiecie?
Albo jak często według was warto jej to mowic?
#mezczyzna #ankieta #zwiazek #milosc #komplementy
Zapraszam Was dzisiaj do Prudnika, który odwiedziłem jesienią w ramach projektu "Miasta stojące murem". Samych murów jest tam jak na lekarstwo i długo wahałem się, czy umieścić go w zestawieniu miast, ale zachowała się tam wieża bramna, dwie baszty i fragment obwarowań, więc zdecydowałem, że tak.
Link do znaleziska
Sam Prudnik to również wiele wspaniałych atrakcji:
- Wieża bramy Dolnej z XV wieku
- Ciekawy rynek z ładnym ratuszem, XVII wieczną kolumną maryjną i zabytkową fontanną
- Baszta Katowska i Mała
- Wieża Woka, która jest pozostałością średniowiecznego zamku
- dawny barokowy zajazd z XVII wieku
- piękne kamienice, z których najstarsze pochodzą z XVII wieku
- Willa Rodziny Frankel z XIX wieku
- Pozostałości dawnych zakładów Frotex
i wiele innych
https://wykop.pl/link/6992895/prudnik-opolskie-projekt-miasta-stojace-murem
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
#antekpodrozuje #podroze #podrozujzwykopem #turystyka #polska #opolskie #prudnik #ciekawostki #zainteresowania #architektura #ciekawostkihistoryczne
Szanuję wkład pracy i poświęcony czas, ale co do Prudnika to ma on w moich oczach tylko jednen atut - obwodnicę, dzięki której można szybko ominąć to miasto w całości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli ktoś już trafił na Przedgórze Sudeckie to po pierwsze jest mi przykro, a po drugie polecam Paczków, który chyba też odwiedziłeś?
Czy w tym projekcie bierzesz pod uwagę tylko mury średniowieczne? W tym regionie wiele miast pruskich po 1740 roku straciło takowe na skutek przebudowy
dałem + tylko dlatego że stamtąd pochodzę. Zadupie z nikłymi perspektywami na rozwój. Miasto jak stało tak w miejscu stoi, a nawet i cofa się w rozwoju.
pracy mało, dużo pustych lokali, ludzie smutni. Przykro mi się tam wraca w odwiedziny...
https://youtu.be/FQFG7CK5zgc
#!$%@? wieś, nie ma tu co pić nie ma tu co jeść
jak zresztą większość Polski poza większymi miastami
Wszystko dookoła Nysy już praktycznie zwiedzone, a gdzie sama Nysa? Czyżbym przeoczył?