Wpis z mikrobloga

@Sandrinia: Mieszkasz w Polsce i nie masz kontaktu z innymi kulturami. Ja mieszkam w somalijsko-pakistańskiej dzielnicy w UK gdzie jest również dużo osób z innych krajów Afryki jak Nigeria czy Kamerun oraz innych krajów muzułmańskich jak Kurdystan czy Afganistan. To nauczyło mnie szacunku do innych i tolerancji, bo nasłuchałem się sporo o np voodoo czy dżinach. Nikt się z tego nie śmieje i traktuje to całkowicie obojętnie.
@Sandrinia dobrze, że nawiedziły ją demony wegetraianizmu, a nie demony alergii na orzeszki ziemne, bo ten "egzorcyzm" skończyłby się tragicznie
@Don_Lukasio: kultura kulturą i wierzenia wierzeniami, ale skoro matoły rządzące państwem wspierają takie zabobony to jest to powód do szydery. Dodatkowo osoby związane z KK, w tym egzorcyści, dopuszczają się nadużyć różnego rodzaju, również molestowania seksualnego, więc jak najbardziej jest to powód do krytyki. Nie będę tolerować takich obrzydliwych praktyk i głupich ludzi, jak Ty tolerujesz to proszę bardzo, siedź sobie w swojej bańce skoro Ci to pasuje. Według mnie są
@Sandrinia: Ty piszesz o instytucji a ja o ludziach. KK w Polsce z jednej strony ma różne konekcje w rządzie a z drugiej strony jest bezbronny jak małe dziecko, albo pasuje im taka rola ofiary. Tu gdzie mieszkam, nic takiego by nie przeszło. Miałem kolizję drogową kilka tygodni temu jak ktoś wjechał w mój tył, mimo wczesnej godziny 6:30, z meczetu wybiegła grupa kilkunastu muzułmanów i zostałem otoczony. Musiałem podać mu
@Don_Lukasio: i serio uważasz że w tym wypadku tolerancja jest ważna? Ja nie mam tolerancji dla takich osobników. I nie chodzi mi o generalizowanie, bo wiem że nie wszyscy tacy są. Toleruję, dopóki nie wyrządza komuś szkody. Tyle.