U ruskich coraz bardziej budowana jest narracja antypolska uświadamiająca obywateli że wojna z Polską jest nieunikniona też to zauważyliście, do tego zbiega się to ze zbieraniem się na Białorusi i mobilizacją u ruskich #wojna #polska #bialorus #ukraina #rosja
@mial85: Ale wiesz, że twoja „narracja” robi kurtyzanę z logiki? ( ͡°͜ʖ͡°) Z jednej strony piszesz jak to Rosja przy pomocy białoruskich sił zaatakuje Polskę bo w sumie są nieobliczalni i gotowi zaryzykować wojnę z NATO bo tacy są szaleni. Z drugiej mocno sugerujesz, że gdybyśmy byli cicho i nie pomagali Ukrainie to Rosja by nas zostawiła. To jak? Są szaleni czy nie? Czy potrzebują
@rezydenttomek: nie robię kurtyzany z logiki i wytłumaczę Ci to w obrazowy sposób załóżmy masz jakiegoś psychopatę z nożem który może Cię zaatakować ryzyko ataku istnieje i jest realne czy powinieneś go dodatkowo zachęcać i prowokować z nadzieją że jakoś uda Ci się mu ten nóż zabrać i przy okazji Cię nie uszkodzi? No właśnie
@rezydenttomek: bierzmy przykład z Finlandii oni powiedzieli że pomogą ale bez szału bo są zagrożeni Polska też jest zagrożona atakiem a oddajemy sprzęt na potęgę i się ładujemy przed szereg
doktryna NATO z tego co wiem mówi o tym żeby rozwalać transport i logistykę
Przede wszystkim, z wykorzystaniem lotnictwa i precyzyjnej artylerii. Czołg, artyleria, transportery opancerzone i inne pojazdy bojowe bez paliwa i amunicji są tylko celem, a o morale świadomej sytuacji załogi już nie wspomnę. ( ͡°͜ʖ͡°)
a nie rzucać całe lotnictwo po to żeby niszczyć armie to po pierwsze glupie bo atak
@mial85: Kolego takie scenariusze to mogłeś pisać w 2015 jak NATO traktowało Państwa Bałtyckie po macoszemu i Rosja nie była zaangażowana w żaden poważny konflikt xD
Jak Rosja ma atakować kogokolwiek jeżeli większość jej sił utknęła (albo została już nawet rozbita) na Ukrainie gdzie setkami giną zmobilizowane sołdaty próbując szturmować miasto wielkości Olsztyna, więc o czym my tu mówimy? I oni chcą się bić z NATO na czele którego stoi US
@mial85: dziwne, mam tylko info o tym ze USA przygotowalo flote i wyrzutnie w Niemczech do preemptywnego zrownania Moskwy z ziemia jesli ruskie gowno chocby pierdnie w strone Polski. Poza tym bedziecie pyskowac to wam jeszcze pogoda srube dokrecimy, malo wam?
Nie mówiąc już o tym że żeby kogoś zaatakować to trzeba mieć czym, a to trwa. Tych ludzi, ogrom sprzętu, zaopatrzenia trzeba rozmieścić na pozycjach a to trwa nie dzień a długie miesiące i nie robisz tego jednym telefonem. Wysyłasz rozkazy w ilościach hurtowych, mobilizujesz ludzi przesuwasz sprzęt a to trwa i wzbudza zainteresowanie. Granica wschodniej flanki NATO jest monitorowana można powiedzieć że w czasie rzeczywistym przez samoloty i satelity. Wywiad NATO
#wojna #polska #bialorus #ukraina #rosja
Z jednej strony piszesz jak to Rosja przy pomocy białoruskich sił zaatakuje Polskę bo w sumie są nieobliczalni i gotowi zaryzykować wojnę z NATO bo tacy są szaleni. Z drugiej mocno sugerujesz, że gdybyśmy byli cicho i nie pomagali Ukrainie to Rosja by nas zostawiła. To jak? Są szaleni czy nie? Czy potrzebują
@mial85: Nie czytałem ostatnio większej bzdury tu na tagach.
Przede wszystkim, z wykorzystaniem lotnictwa i precyzyjnej artylerii. Czołg, artyleria, transportery opancerzone i inne pojazdy bojowe bez paliwa i amunicji są tylko celem, a o morale świadomej sytuacji załogi już nie wspomnę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raczej bym się tym nie podniecał. Oni też chcieli porwać jakiego ministra Szwecji bo chce iść do nato
Jak Rosja ma atakować kogokolwiek jeżeli większość jej sił utknęła (albo została już nawet rozbita) na Ukrainie gdzie setkami giną zmobilizowane sołdaty próbując szturmować miasto wielkości Olsztyna, więc o czym my tu mówimy? I oni chcą się bić z NATO na czele którego stoi US
@mial85: oni mają plany i strategie na prawie każdą ewentualność.
@niemampsa: tylko jakoś jak byłem w Rosji i zacząłem o tym opowiadać, to wszyscy się patrzyli jak na debila