U ruskich coraz bardziej budowana jest narracja antypolska uświadamiająca obywateli że wojna z Polską jest nieunikniona też to zauważyliście, do tego zbiega się to ze zbieraniem się na Białorusi i mobilizacją u ruskich #wojna #polska #bialorus #ukraina #rosja
@rezydenttomek: nie zdradzi nas żadne NATO oczywiście że nie, miałem wyjechać ale tyle ludzi teraz wyjeżdża z Polski właśnie w obawie przed tym co się dzieje że nie mam jak, gdzie nie dzwonię żeby się załapać to wszędzie nie ma miejsca więc siedzę w PL i śledzę z przerażeniem co się dzieje ale bardzo chętnie bym wyjechał i każdemu kto nie chce skończyć jak Ukraińcy pod Soledarem radzę to samo
@rezydenttomek: nie mam dostępu do żadnych rosyjskich planów, ale porównuje jak było w przypadku Ukrainy że budowali tą narracje antyukraińską coraz bardziej pompowali ten balonik aż w końcu uderzyli i to samo teraz robią z Polską dokładnie to samo polecam sobie prześledzić a wy czytacie to i głupio to bagatelizujecie
@mial85: gdzie wyjeżdża? Sprawdziłem wyjazdy Polaków z grudnia tego i poprzednio roku i nic się nie zmieniło. Czemu kłamiesz? I jeśli się boisz to przecież możesz pojechać do Niemiec na produkcję. Tam od ręki biorą, lub do innej pracy fizycznej. Powiedz mi czemu straszysz ludzi?
@RaghNaarRoog: Ukraina była lepiej uzbrojona i miała o wiele większą armie do tego teren większy i rozproszenie walk więc jest im o wiele wiele wiele łatwiej niż Polsce
@mial85: Nie bagatelizuje. Po prostu nie widzę pod naszą granicą przygotowanych oddziałów. Nie widzę żeby zbierali logistykę oraz zaopatrzenie. Gdzie lekarza oraz szpitale wojskowe?
@mial85: Ukraina nie miała większej armii na początku. Miała 95 tysięcy na start. Musiała się bronić na długiej granicy. Dużo żołnierzy ich zdradziło przez co tak szybko udało im się w pierwszym dniu zająć.
@rezydenttomek: No właśnie od 4 tygodni przynajmniej próbuje się dostać do Holandii na głupi magazyn i wszystko znika na momencie gadam z rekruterami to mówią że nie wyrabiają tyle jest ludzi chętnych
@mial85: Co xD? No #!$%@? tu już kłamiesz xD Kuzyn dosłownie przed świetami zdecydował się wyjechać i już za tydzień z agencji pracy wyjeżdża z kumplami na kilka miesięcy.
@mial85: za ciency sa w uszach na konfrontacje z NATO obecnie. Ale my tez sie szykujemy. Aczkolwiek pamietam ze juz o tym pisalismy i raczej wkolko wrzucasz to samo jakbys byl ruskim trollem ;)
co wy macie z tym rozwaleniem przez lotnictwo ja nie wiem,
To doktryna NATO, oparta w dużej mierze na przewadze lotniczej. Kto ma przewagę w powietrzu- wygrywa. To oczywiste odkąd powstało lotnictwo, a skoro tego nie wiesz, to masz braki w edukacji.
NATO nie ma gotowych sił na tyle dużo żeby od razu porazić całą armie to jest jakieś science fiction,
Kolejna bzdura. NATO ma w ciągłym pogotowiu siły szybkiego
@mial85: Wg nicka masz prawie 40. Jeśli w tym wieku szukasz pracy na magazynie, to nikt nie będzie słuchał jakie masz opinie ( ͡°͜ʖ͡°) Dobra, już kończę z gadanie z trollami :)
@mial85: jest na produkcji tyle samo ogłoszeń co w tamtym roku xD Ja #!$%@? ale kłamiesz. A nie próbowałeś dalej? W szwecji byłem w listopadzie to szukają na gwałt na budowę. Niemcy? Czy nawet Czechy?
@Aster1981: Bo jest, albo pożytecznym idiotom. Spójrz na jego profil. Kilka lat nieaktywności i nagle się pojawia w czasie konfliktu. Kiedy Ukraina coś przegrała to od razu się uruchamia z swoim gadaniem o ataku Białorusi na nas.
@rezydenttomek: jak kłamie to proszę bardzo podzwoń popytaj poszukaj a wtedy pogadamy, gadałem z rekruterami, każdy z Polski teraz wyjeżdża bo każdy się boi do tego inflacja też swoje robi
@mial85: jakim trzeba być debilem aby takie grozby brać na poważnie po tym jak najważniejsza osoba w kacapstanie- putin, śmiertelnie poważnie groził odwetem za jakąkolwiek pomoc ukrainie. Ich groźby są i będą gówno warte, to element ich propagandy i tyle
@rezydenttomek: pojawiam się po porażkach Ukrainy bo wtedy właśnie nasze państwo zawsze zaczyna się bardziej angażować w ten konflikt narażając nasze bezpieczeństwo taki jesteś miszcz od logiki to powinieneś ogarnąć
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#wojna #polska #bialorus #ukraina #rosja
Powiedz mi czemu straszysz ludzi?
Kuzyn dosłownie przed świetami zdecydował się wyjechać i już za tydzień z agencji pracy wyjeżdża z kumplami na kilka miesięcy.
To doktryna NATO, oparta w dużej mierze na przewadze lotniczej. Kto ma przewagę w powietrzu- wygrywa. To oczywiste odkąd powstało lotnictwo, a skoro tego nie wiesz, to masz braki w edukacji.
Kolejna bzdura. NATO ma w ciągłym pogotowiu siły szybkiego
@mial85 ^
Wg nicka masz prawie 40. Jeśli w tym wieku szukasz pracy na magazynie, to nikt nie będzie słuchał jakie masz opinie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobra, już kończę z gadanie z trollami :)