Wpis z mikrobloga

@janushek: niby jest, ale jedyne miejsce gdzie się tego dowiedziałem to jakieś wywiady/zapowiedzi serialu ale w samym serialu to co najwyżej jest bardzo delikatnie pokazane jak ktoś nie ogląda bardzo uważnie to może to przeoczyć
@lajdak:

W BCS jest nawet bardziej pokazane, że Gus to homoseksualista xD
Nie wiem jak wy oglądacie te seriale.

Jak widać takie wątki niespecjalnie ludziom przeszkadzają. A niektóre tłumoki nawet ich nie zauważają (choć pewnie móżdżki mają wyczulone na ich szukanie) ¯\_(ツ)_/¯

Problemem są filmy / seriale w których takie motywy są wrzucane wyłącznie z przyczyn propagandowych... i psują całe widowisko.
@Thorrand: zupełnie nie rozumiem dlaczego do mnie to piszesz.
Tak w serialu są takie subtelne wątki, które na to wskazują potem można się domyślić, że jego pierwszy chemik był jego partnerem. Nie mam pojęcia, które seriale wygrały i czy rzeczywiście były napchane jakąkolwiek ideologią.
zupełnie nie rozumiem dlaczego do mnie to piszesz.

@lajdak:

Nie wiem jak wy oglądacie te seriale.

niby jest, ale jedyne miejsce gdzie się tego dowiedziałem to jakieś wywiady/zapowiedzi serialu ale w samym serialu to co najwyżej jest bardzo delikatnie pokazane jak ktoś nie ogląda bardzo uważnie to może to przeoczyć

Dlatego do Ciebie piszę. Przecież to był główny wątek w BB i BCS – czyli zemsta. Ja #!$%@?ę. Macie oczy w
@dwa_koty_kastrowane: tylko że w Breaking Bad jest to co najwyżej lekko sugerowane
@lajdak: w bcs jest to już zaznaczone wprost i to parokrotnie, nawet jest scena jak (jeszcze całkiem gadatliwy) Hector wyzywa go od homoseksualistów. Zresztą chyba sam Gus w jedynej scenie tłumaczy że ten gostek zastrzelony u Eladio był czymś więcej niż przyjacielem.
@Thorrand: ale chłop ma rację że w bb nie było to zasugerowane wprost w przeciwieństwie
@AdamKarolczak02137: możliwe, że tak jest nie znam całego serialu na pamięć, nie zaprzeczam, ja tylko napisałem że to było bardzu subtelnie zaznaczone, szczególnie jak na jakiekolwiek standardy obecnie, a tutaj atak jakbym mówił, że czarne jest białe XD
@haabero: chyba raczej po prostu uznał że nie ma sensu dłużej tego ciągnąć, popełnił wiele grzechów i teraz bierze to na klatę. To że nie chciał żyć tak szaro to jedno ale nie powiedział bym że woli być szanowany w więzieniu - zobacz sam jak to płytko brzmi xd
@AdamKarolczak02137: jedyny który to jest niezbyt mądrego to jesteś ty. Ja nigdzie nie napisałem, że pisze o breaking bad. A teraz pokaż mi ten moment w serialu w którym Gus się przyznaje, a jak nie znajdziesz to skasuj konto.