Aktywne Wpisy
Nie powinienem ale zgniłem z tego xD
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
NarciarzFarciarz +63
Witam, czas na kolejny wpis z serii #emigracja do #kanada
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
Mam pytanko, od zawsze słyszałam od ludzi z Bielska, że pod miastem ciągną się tunele ceglane. Próbowałam znaleźć coś w necie ale kompletnie nic nie znajduje, co byłoby jakąś wskazówka.
Od różnych ludzi, wiem, że byly na sikorniku, spod teatru idzie pare tuneli (jeden do zamku, drugi gdzieś dalej), do dworca glownego, niektóre aż na Stare Bielsko.
Najwięcej historii o nich było w latach 70. i 80. potem troche ucichło.
Jak mi to znajomi opowiadali pare lat temu, nie miałam tyle odwagi zevy isc i sprawdzić, a teraz nie mam z nimi kontaktu zeby dopytać.
Inne o których opowiadali, maja juz wejscia zamurowane albo zasypane. Na teren zamku, teatru czy hal, wiadomo nie można tak sobie wejść.
Wiecie może o nich cos wiecej i podzielicie się? Albo gdzie są jeszcze jakieś wejsca? Albo jakieś inne historie o nich, bo temat mega ciekawy się wydaje ʕ•ᴥ•ʔ
#kiciochpyta #bielskobiala #bielskobielsko #slask #historia
Tyle że akurat miejsca o których mówili, to zamurowali lata temu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tunel pod stojalowskiego raczej do ogarnięcia, wejście koło kościoła w Białej, wyjście przy moście obok Reksia,
Tunel z ratusza do schronu w parku, raczej nie do ogarnięcia, tak jak zamkowe - w większości zasypane.
O innych tylko słyszałem opowieści dziwnej treści, ale bez konkretów, niestety nie wiem jaki jest stan wejść na tą chwilę.
https://www.google.com/maps/@49.8300031,19.0477407,3a,75y,325.74h,89.87t/data=!3m6!1e1!3m4!1sy4VmAcK8ZZHJsEBUdvZbuQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
https://www.google.com/maps/@49.8159275,19.0492179,3a,75y,336.6h,89.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1srsKEKYLz4LIEJUzRm_Qagg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Dziękuję, będę się wybierać, posprawdzać (ʘ‿ʘ)
dzisiaj na Zielonej, ale jeśli dobrze trafiłam, to monitoring zamontowany z każdej strony (・へ・) nie ma szans na wejście
chyba ze zle weszłam ale nie widziałam nigdzie obok innego budynku
zabetonowane jedno wejście, a drugie w blaszaku zamknięte i pod kamera ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale dostałam info, że gdzieś w budynku w piwnicy przy placu Wojska Polskiego jest i rok temu było otwarte ale z braku czasu jeszcze nie byłam