Aktywne Wpisy
kiszczak +996
Mireczki pijcie ze mną kompot. Własnoręcznie zrobiłem siedzisko z palet na balkon. Dla niektórych to pewnie nic takiego, ale jestem po porażeniu czterokonczynowym, mam niewydolne serce, wątrobę i nerki. Dla mnie to wyczyn niczym zdobycie Mount Everest i jestem z siebie zajebiście dumny( ͡º ͜ʖ͡º)
#chwalesie #balkon
#chwalesie #balkon
monox12 +283
Najspokojnieszy kibic w Polsce w tym momencie
#mecz
#mecz
lvl 15-20 - tiktok, szkoła
lvl 20-25 - studia, netflix
lvl 25-30 - praca, literatura piękna
lvl 30-50 - rozwój osobisty, duchowy, tematy popularno-naukowe
lvl 50+ - analiza badań naukowych, filozofia, polityka, religia
Wybierz mądrze FACECIKU!
#przegryw #blackpill #logikarozowychpaskow
@Ksut_Melodi Ale gdzie jest ten
@Ksut_Melodi bo widzę. Takie rozmowy prowadzą tylko Ci co nie znają. Możesz rzucać mi nazwiskami, a ja i tak wiem, żeś ich nie czytał xd
@Ksut_Melodi jeśli dla Ciebie wiedzą z kanałów na YT to poziom "wyprawki intelektualnej", to raczej nie znajdziemy porozumienia xddd
Sokratesa i stoicyzmu nie da się krótko opisać, tak samo jak platona i jego platonizmu, jak arystotelesa i w jego przypadku chyba empiryzmu albo mi się poprzekręcało. Ja o tym czytałem, a Ty? Pewnie niewiele więcej ode mnie, a się wymądrzasz jakbyś był
Ludzie różnie oceniają co jest dla nich wyprawką intelektualną. Dla jednego będzie to rozmowa jedynie 2 specjalistów w danej dziedzinie, z tytułami doktoratu albo wyżej. Dla
Ciorana lubię ale jako "poetę"/aforystę - fajnie się go czyta, ale ciężko wejść z nim w jakąś polemikę bo praktycznie konkretnego nie postuluje. Ogólnie rzecz biorąc to chyba częsta przypadłość, mało jest ludzi którzy potrafią się wypowiedzieć ciekawie i treściwie, np. Żiżek albo Bertrand Russell.
Będzie jutro, trzeba dawkować te dobre rzeczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapytałem jacy są jej ulubieni twórcy. Powiedziała, że z zagranicznych King i Orwell a z polskich Tokarczuk xDD