Wpis z mikrobloga

@Cyk_dwujeczka: właśnie o tym mowa. Co to są za zarobki na ilość obowiązków i odpowiedzialność jaką pełni taka osoba.
Pojedziesz na magazyn do takiej Norwegii i zapewne tyle zarobisz- a masz sucha i czystą głowę bez świadomości chujni jaka może cię spotkać w pracy.
  • Odpowiedz
@AryanWonderBoi: ja już się przekonałem, to nie są czasy na z-------l, teraz ważne są zainteresowania, rodzina, spokojny sen, a praca to dodatek który nie może wpływać na Twoje zdrowie
Najgorzej jak pójdziesz za większą kase, będzie nerwówa, będziesz robił nadgodziny, a stres rozładowywał na rodzinie i w alkoholu.
  • Odpowiedz
@Cyk_dwujeczka: Nie no wiadomo jak jest. Z tym że jednak człowiek chciałby godnie żyć. A mając obecnie tak jak ja 25 lat, to człowiek jednak chciałby żyć na swoim, mieć własny kąt etc. A przy obecnych cenach wszystkiego jednak trzeba zarabiać konkretne sumy :/
  • Odpowiedz
serio mam wrażenie ze czasami HR biorą z dwóch podobnych kandydatów kobietę

@Docent_Jan_Mula: bo teraz korpo wprowadzają to diveristy na siłę. U mnie zastanawia się od miesięcy dlaczego nie ma kobiet w dziale technicznym i jak je zachęcić żeby były mechanikami czy innymi xD
  • Odpowiedz
@Jokohama: zalezy czy chcesz na siłę robić to co dobrze płatne czy to co lubisz i tam próbować zarabiać więcej. Kisne zawsze z tego doradzania wszystkim IT
  • Odpowiedz
  • 1
@m0rdeczka po prostu stwierdzam że większość z moich znajomych ze studiów poszła w IT, bo tam jest kasa. Ja stwierdziłem że lubię swoją robotę i zostanę w mechanicznej i żałuję że też się nie przebranżowiłem parę lat temu. Dzisiaj oni zarabiają moja roczną pensje w dwa - trzy miesiące ¯_(ツ)_/¯

Ogólnie w Polsce możesz w najlepszym wypadku klepać rysunki dla zachodniego korpo, ale i to jest tylko parę stów więcej niż
  • Odpowiedz
@Jokohama: ja to bym na Twoim miejscu walił CAD i szedł w finanse. Dużo się tego otworzyło i jeszcze otwiera. Jak zagraniczne korpo / BPO / SSC ma otwierać oddział u nas, czy w Meksyku, czy w Nairobi to woli u nas :) duża możliwość skakania po firmach za coraz lepszy hajs, aczkolwiek ja na średnim szczeblu jestem i może lepiej jakby się ktoś wyższy stanowiskiem wypowiedział
  • Odpowiedz