Aktywne Wpisy

enzomatrix +127
W sobotę ostatni raz widziałem się i rozmawiałem z moją mamą, miałem podjechać wczoraj z małym upominkiem, ale rano zadzwonił tata, że mama zmarła w nocy, we śnie, po prostu już się nie obudziła. A jak Wam minął Dzień Matki?
#chcesiewyzalic
#chcesiewyzalic

mi96 +66

#orlen #aferaorlenowska #pis #paliwo
źródło: comment_1673273411pKmvjOQs7R7BFsy2CKtV5U.jpg
Pobierz2.69 > 3.03 (╥﹏╥)
Poza tym według wykopków marża jest ogromna, więc i tak by się opłacało.
Afera Orlenu to w 90% wymysł płatnych trolli, z resztą ta strona jest prowadzona przez posłankę KO.
Na czym polega afera Orlenu:
- Pisanie, że marża rafineryjna to zysk, gdzie jest to bzdura,
Masz może info jak wyglądają przepisy prawa dotyczące handu paliwem i transportem go przez granice? Bo dziwne jest to że jeśli jest tak jak mówisz to czemu tak mało paliwa jest transportowane do polski z innych krajów? Nawet przed aferami z orlenem było to paręnaście procent
Nie ma ograniczeń, bo jesteśmy w Unii i tak samo jak w większości dziedzin jest otwarty rynek. Jedynym problemem mogłoby być rozliczanie akcyzy i podatków, tylko że dla dużych firm to raczej nie jest realny problem.
Dlaczego nie sprowadzamy paliw z innych krajów? Pewnie dlatego, że tam są wyższe marże :)
źródło: comment_1673299425HFjqWbhN0DmIkjZg1QH7oD.jpg
Pobierzźródło: comment_1673299453aqgiAn07KESKHK3ZUqrwlB.jpg
Pobierz@KosmicznyNalesnik: Podaj mi jak możesz jakieś szczegóły kontraktów Orlenu na zakup paliw w okresie obowiązywania obniżonego vatu.
Czy może nie jesteś w stanie i wg twojej logiki Orlen z codziennym kursem giełdowym paliw zakupuje określoną ilość paliwa wg dobowego zapotrzebowania dla kraju.
I dlatego firmy sprowadzały paliwo za granicy i sprzedawały ze stratą. Ok ma to sens.
@MasterOf8:
źródło: comment_1673300501v9R3UPItnIulrTg6y05NeQ.jpg
PobierzTo był sarkazm...
Oczywiście istnieje możliwość, że koncerny w całej Europie doją kierowców bo się dogadały na wysokie marżę, jednak byłoby to dość trudne i raczej łatwe do wykrycia przez Unijne instytucje.
@orlen_lite:
Jesteście *** złodziejami, *** was.
źródło: comment_1673309482WZbPB6pgOCAuv4bJHxGMhm.jpg
Pobierzźródło: comment_1673310945zguv1MxVQiGTVss649V41u.jpg
Pobierz