Aktywne Wpisy

MrTofu +8
Mirki i Mirabelki
Mała łazienka
Czy taki układ ma wiele błędów w #aranzacjawnetrz w #lazienka ?
Jakieś ukryte problemy, które będą utrudniały życie?
Z góry dziękuję za opinie.
#kiciochpyta
Mała łazienka
Czy taki układ ma wiele błędów w #aranzacjawnetrz w #lazienka ?
Jakieś ukryte problemy, które będą utrudniały życie?
Z góry dziękuję za opinie.
#kiciochpyta

PanMaglev +159
Do mojej podstawówki chodziło kilku chłopaków z okolicznych wsi. Część była dziećmi rolników i już pod koniec roku zaczynał się dla nich maraton.
Po szkole szybki obiad i praca z ojcem w polu do zachodu słońca. Oczywiście zero wakacji, wakacje były od pracy po 12 godzin 6 dni w tygodniu. Miałem dla nich cichy podziw, bo coś takiego wydawało mi się piekłem. Tym bardziej, że znałem kilku takich ojców i byli zazwyczaj
Po szkole szybki obiad i praca z ojcem w polu do zachodu słońca. Oczywiście zero wakacji, wakacje były od pracy po 12 godzin 6 dni w tygodniu. Miałem dla nich cichy podziw, bo coś takiego wydawało mi się piekłem. Tym bardziej, że znałem kilku takich ojców i byli zazwyczaj

Czy wpłacenie brakującej kwoty na konto firmowe z zewnątrz, z prywatnego konta, będzie przypałowe? Albo przekazanie jej gotówki i wpłata we wpłatomacie?
Mam te środki na koncie prywatnym, ale nie wiem jak je przekazać, żeby nie wzbudzić zainteresowania US / kontroli. Szczególnie że sam prowadzę DG, a różowa w zeszłym roku miała ~30k przychodu, więc będzie to proporcjonalnie spory wpływ na koncie.
#ksiegowosc #firma #dzialalnoscgospodarcza #skarbowka
@Wychwalany: Racja, od 1 stycznia limit to 8k, więc dupa.
chyba że macie rozdzielność majątkową to wtedy należałoby zaplanować ale trzeba pamiętać że darowizna do 5k jest bez zgłoszenia i podatku więc ¯\_(ツ)_/¯
@puexam: oni są dla siebie obcymi osobami
@Reevo: jak #!$%@?, w życiu tego nie rób
Jak brakuje jej tylko 14k to przekaż gotówkowo i niech sobie wpłaci
to nie są oszczędności, ktorych nie mogłaby mieć przez lata w skarpecie + np. darowizna od rodziców której nawet nie trzeba zgłaszać jeśli nie było innej od paru lat
@Reevo: co? xD otóż nie.
Dej gotówkę niech sobie sama wpłaci i zapłąci przelewem, bo to raczej powyżej 15k? więc wpada w NKUP