Aktywne Wpisy
Matis666 +93
olcayn +30
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
I tak nie pobije to jednak Polaka grubo po 60, co nagrywa na youtube i za partnerkę ma studentkę, chyba ledwo po 20. Dziewczyna chwalila się w jednym swoim materiale, że ma tak ,,ciężko" ze musiała wybrać studia zaoczne, bo by ze swoim chłopakiem nie miała czasu na wycieczki i cieszy się, że wykłady są zdalnie, bo może ich słuchać jadąc ze swoim lubym na jakiś wyjazd xD
Jeszcze gdyby oni byli przystojni i wysportowani, ale nie są. Najbardziej jednak jestem ciekawy jak te 18-25 latki poznają się z tymi 50+ latkami. Nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niesamowite jak kobiety mają łatwo w swoim życiu. Rozmawiam czasami o tym z różową czy koleżankami. Przecież kobieta wystarczy, że nie jest otyła, potrafi się zakręcić w pewnych środowiskach i ma już ustawione życie u boku jakiegoś bogatego oblecha mając do zaoferowania wiadomo co. Jak jeszcze dobrze zakręci takiego gacha wokół palca, to po rozwodzie będzie nadal bogata, a jak dzieciaka zrobi to już w ogóle.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski #bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez autora
@technojezus: I kilka takich par oznacza, że wszystkie kobiety tak mają, no ok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@choochoomotherfucker: bym się poważnie zastanowil i gdybym miał taka możliwość, bym z niej skorzystał.
Mając 18-21 lat bys dopiero konczył liceum/był na początku studiów. Już pomijam to, że bogate kobiety jednak trochę bardziej dbają o siebie niż bogaci mężczyźni. Na pewno nie ma tyle otyłych milionerek.
@choochoomotherfucker: już nie mówmy o milionerach i starszych mężczyznach. Czy Ty naprawdę myślisz, że więcej kobiet mając wybór, wybierze ci przystojnego faceta w swoim wieku co zarabia te 3-5k netto, niż jakiegoś kasiastego przeciętniaka? Przecież liczy się przyszłość i to na jakim poziomie będzie się żyło. Ja to nawet po
@Talerz50: w normalnym życiu też to występuję. Ktoś mający pieniądze, zawsze będzie w uprzywilejowanej pozycji i nie mów, że to nie jest prawda.
@choochoomotherfucker: rozumiem. Pieniądze, wygląd czy charakter mogą niwelować pewne wady partnera.
Mialas kiedyś wybór, że chciało ciebie dwóch facetów i jeden z nich był znacznie bogatszy od drugiego?. Nie wiem czy jesteś teraz w związku, ale chyba wiesz o co mi chodzi.
@technojezus: gratuluję doboru partnerki (-‸ლ)