Aktywne Wpisy
emlo999 +86
#mentzen twierdzi ze mniejsza dzietność to sprawa kulturowa xD, a nie czasem brak czasu i #!$%@? w kołchozie na 2 etaty dodatkowo brak mieszkań #konfederacja #polityka
FlameLand99 +39
Kilka niewygodnych faktów dotyczących wojny na Ukrainie.
1. Ukraińskie straty w ludziach są przynajmniej porównywalne do strat Rosyjskich.
2. Rosja walczy z Ukrainą wspierana militarnie przez całe NATO.
3. Ukraina po wojnie będzie upadłym państwem przez dekady.
4. Propaganda Ukraińska jest znacznie silniejsza niż Rosyjska, której praktycznie w Polsce nie ma. Z małymi wyjątkami, typu kamraci, które to potwierdzają.
5. USA nie zależy na Ukrainie a na wykrwawieniu Rosji. Po wojnie zostawia
1. Ukraińskie straty w ludziach są przynajmniej porównywalne do strat Rosyjskich.
2. Rosja walczy z Ukrainą wspierana militarnie przez całe NATO.
3. Ukraina po wojnie będzie upadłym państwem przez dekady.
4. Propaganda Ukraińska jest znacznie silniejsza niż Rosyjska, której praktycznie w Polsce nie ma. Z małymi wyjątkami, typu kamraci, które to potwierdzają.
5. USA nie zależy na Ukrainie a na wykrwawieniu Rosji. Po wojnie zostawia
Z czasem zrozumiałem, ze lepiej uzbierać na oryginał albo na cos innego od uznanych, normalnych firm. W cenie tych chemicznych, arabskich klonów można kupić perfumy od marek typu Guerlain, Lalique, Acqua di Parma, które mają historię, jakość i nie wstyd ich mieć na półce.
Radzę nie nabierać się na hype i kolejnego mistrzowskiego araba, bo jest spora szansa przejechania się. Wiem, nikt nie pytał, ale tak mnie naszło na przemyślenia wieczorem.
#perfumy
@JohnnMilton tu jest sedno Twego problemu z arabami. Nie lubisz, ok, tylko nie próbuj udowadniać całej reszcie społeczności, że tkwią w błędzie. Ogół recenzji perfumowych freaków odnoszących się do wymienionych przez Ciebie zapachów, zaprzecza postawionej tezie. To chyba wiele mówi, prawda?
Jesteś jednym z
@smutny_przerebel: Absolutnie nie. Używam często Neroli Intense od Jean en Provence, a jaka to marka? L'Occitane w świecie perfumowym też specjalnie poważane nie jest, a Eau De Baux jest jednym z moich ulubionych zapachow.
@smutny_przerebel: Pisze o swoich przemyśleniach, nikogo nie zmuszam do
Znajdą się jakieś klony perełki, ale nie ma co ukrywać, że znaczna część nimi nie jest.
Nie będę się wykłócał, że najtańsze klony nie są słabsze od oryginałów, bo to raczej oczywiste.
Bawi mnie natomiast to ciągłe jojczenie, że araby śmierdzą. Rozumiem, że można nie gustować w orientalnych klimatach czy oud'dzie, ale jak dla mnie, to jest to tylko osobista preferencja i warto taki fakt podkreślić.
@JohnnMilton: chcesz mi powiedzieć, że większość tworów choćby od Calvina Kleina, albo Azzaro to jakościowe i oryginalne perełki?
I nie mówię o arabskich perfumach samych w sobie, bo przecież przykładowo Amouage jest genialną marką i wiele z ich pachnideł to dla mnie arcydzieła.
A co do oudu to mam na łapie teraz ADP Colonia Oud więc to
@JohnnMilton: racja, zwracam honor. Rzeczywiście post tyczył się stricte klonów.
Choć sam przykład nie jest zły, bo każda marka ma produkty mniej lub bardziej udane.
Pozdro
@NiedzwiedzBilly XDDDDDDD
@NiedzwiedzBilly ja też i to nie raz
@NiedzwiedzBilly chyba piszesz o asad vs elixir i coś ci się pomylilo