Wpis z mikrobloga

@JaNieGejJaPapiesz: ale Wenbo to ten gość co pobił kobietę na ulicy i w sumie za to ma zawieszenie, potem się podobno okazało, że coś tam wie o ustawce meczów, więc afera zatacza szersze kręgi
także Wenbo to już kończy przygodę
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz: a ja wierzę, że nie do końca może to być czyste zagranie i będzie chciał wsypać więcej osób bo co ma do stracenia? a smród będzie się za niektórymi ciągnął jak swego czasu za Johnem (nie oceniam co zrobił, ale ile lat później jeszcze mu kibice to wypominali)
  • Odpowiedz
@notdot: nie wiem jak pomówi kogoś to powinien ponieść kare za pomówienie (i nie powinno sie zawieszac nikogo bez dowodów) ale jeśli ma dowody na innych to mam ich w doopie bo jak dla mnie ktoś kto ustawia mecze powinien mieć dożywotnią dyskwalifikację, gdyż uważam że jest to znacznie gorsze od tradycyjnego dopingu (choc w snookerze raczej sie go nie stosuje)
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz: oczywiście, że powinien ujawnić, ale mam wrażenie, że do tej pory siedzieli wszyscy cicho, a teraz nagle on wyskakuje, że ma dowody na innych, jak tak wywnioskowałem z tego co przeczytałem, że niby Wenbo ma jakieś dowody na innych i to od dawna, to skoro tak to powinien wyciągnąć to już dawno temu a nie teraz jak mu się dobierają do tyłka za coś innego
do tego obawiam się,
  • Odpowiedz
@notdot: ale wcześniej mogło mu zależeć aby nie narażać się nikomu ze środowiska itp bo był aktywnym graczem a teraz jak po tej aferze z pobiciem itd mu się kariera właściwie posypała to ma już wszystko gdzieś, może jeszcze jakiś mlody chinol czymś mu się narazil w tym okresie i stwierdził że nie będzie siedział cicho
  • Odpowiedz
ale wcześniej mogło mu zależeć aby nie narażać się nikomu ze środowiska

@JaNieGejJaPapiesz: no i to jest słabe, bo jak wiesz o takich sprawach to mówisz
były już przypadki że ktoś wiedział nie powiedział i też go zawiesili - Jamie Jons chyba czy jakoś tak
a gdyby nie pobił kobiety i nie miałby sprawy to co? siedziałby cicho? przyzwalał by na takie oszustwa?
  • Odpowiedz