Wpis z mikrobloga

Smart Box/ Android Box
Wstępnie zrobiłem research i tak.
Boxy z Xiaomi Mi Box S/ MI Stick raczej nie jest już polecany (słabe podzespoły, zaczyna się wieszać) więc odpada.
Polecany jest Canal+ Box jako urządzenie o lepszych parametrach (+darmowe 2 msc Canal +), w obecnej wersji stracił możliwości dekodera DVB-T.

Wymagania osoby której chcę pomóc.
-gniazdo ethernet/LAN
-gniazdo USB (najlepiej x2)
-gniazdo HDMI
-pilot
-wystarczy jakość Full HD
-przeglądarka www, youtube
-obsługa myszki i klawiatury
-obsługa pada/ joistika/ kierownicy
-Kodi
-możliwość obsługi takich stron jak ekino-tv, cda, vizjer z blokowaniem reklam +18
-możliwość aplikacji takich jak: Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Disney+, Apple TV, Rakuten
-obsługa WP Pilot, Player, stream.tvp.pl, Polsat GO TV/ TVN 24 Go
-obsługa IPTV, cccam, teleelevidenie
-apka Live Channels
-obsługa TV Smart Go/TV Vectra online itp
-płynne GeForce NOW/ Xbox Cloud Gaming/Luna itp
-kwota do 300zł (ewentualnie więcej)

Zapewne wszystko nie będzie wykorzystane, ale znajomy chce mieć rękę na pulsie

Czy iść w Chromecast 4 czy Canal+ Box czy może w coś innego?

#androidtv #amazon #disneyplus #netflix #smarttv #teleelevidenie #telewizja #xiaomi #kodi #iptv #chromecast #cccam #geforcenow #xboxgamepass
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja naprawde nie wiem co ludzie widza w tych stickach (ok wielkosc i nic po za tym okrojone ze wszystkiego i nie na dlugo do uzytku)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Kwatermistrz: wymagania które podajesz pasują do Xiaomi Boxa... Nie wiem kto takie bzdury gada na jego temat, ale u mnie spisuje się super. Nawet wideo 4K nie robi na nim wrażenia. I przede wszystkim ma czystego Android TV, bez konieczności jakiś niedorobionych launcherów. Jedynie brakuje w nim gniazda ethernet, ale to można załatwić dynksem na USB.
  • Odpowiedz
@pawelkoszalin2: tez mam Xiaomi miBox i Sticka, tego pierwszego mogę z czystym sumieniem polecić, drugi jest podłączony na strychu do sporadycznego użytku, jak na sprzęt za ~150zł tez nie mam na co narzekać
  • Odpowiedz
@Matias1243: wresczcie jakaś normalna propozycja! tak, coś takiego do minimum jeśli ma to działać jak należy. tyle kosztuje dobry android box bez głowicy dvb co oczywiście można dokupić na usb ale to kolejne parę stówek
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kwatermistrz: sprzedałem dwa Chromecast 4k i kupiłem Play oraz Canal boxa.
Wg. Mnie Chromecast nawet nie stały przy boxach Play i c+.
Pilot w Play wg. Mnie jest dużo lepszy.
Sam box również wygląda lepiej,.jest chociażby cięższy.
C+ ma Androida 10
Play 2 ma Androida 9.
Z powyższych wolę Play
  • Odpowiedz
@dzordzmen: zainteresowałeś mnie tym Play Boxem, napisz proszę jak sie ma sprawa z oglądaniem na tym IPTV? trzeba instalować Kodi, czy można to jakoś inaczej ogarnąć?
  • Odpowiedz