Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3012
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mjau: gardzę tym sklepem jak i OleOle (ten sam właściciel). Oddałem klawiaturę na gwarancję, odesłali z powrotem z informacją że gwarancji nie uwzględnia. Wszystko byłoby git gdyby nie fakt że odesłali mi produkt w innym opakowaniu z brakującymi elementami. Na moje maile i skargi odpisywali że na monitoringu nie ma tych elementów (jestem pewny w 100% że były) a na prośbę z podeslaniem zdjęcia wnętrza pudełka z kamery, zasłaniają się
  • Odpowiedz
@northstigma: Złota zasada wysyłki czegokolwiek gdziekolwiek. Rób zdjęcia/nagraj film jak pakujesz wszystko, dokładnie z każdej strony, by było pokazane, że sprzęt sprawny, bez rys, ze wszystkimi elementami, dobrze zabezpieczony itd.

Pomaga w każdym przypadku, od dochodzenia do ubezpieczenia przesyłki, po zniszczenie sprzętu wysłanego na gwarancję, kończąc na sprzedawcy Allegro, który twierdzi, że odesłałeś coś w złym stanie jako zwrot więc potrąca 50% wartości XD
  • Odpowiedz
@Thexil: Dyrektywa dotyczy cen "przekreślonych"/oznaczonych jako okazja/promocja. Neonet jak i amazon również się tego trzymają. (na ile są to wiarygodne ceny - nie wiem bo śledziłem tylko tą klawiaturę w RTV)
tu przykład.

https://www.neonet.pl/telewizory/samsung-qe75q80aat-qled-hdr.html

nie wiem czy robię to zgłaszanie w poprawny sposób. już mnie jeden wykopek zjechał, ze robię to niepoprawnie bo nie mam doktoratu ze
  • Odpowiedz