Wpis z mikrobloga

Polecilibyście jakiś samochód do 40 tys. i do 30 tys.? O mnie:
- w sumie nie przepadam za dłuższą jazdą, ale może dlatego, że dotąd jeździłem autami z segmentu B; długie jeżdżenie mnie po prostu nudzi;
- po mieście prawie nie jeżdżę, chyba że do jakiegoś lekarza - samochodu używam głównie w weekendy i jadę w naturę, zwykle koło 30-90 minut w jedną stronę, ale dłuższe jazdy w planach, więc auto bardziej do tras mimo wszystko;
- szukam kompaktu - nie potrzebuję niczego większego, nie mam rodziny, głównie samotna jazda + dziewczyna, pojemność załadunkowa chyba wystarczy na jakieś rowery czy bagaże, bo często się przeprowadzam;
- zależy mi na niskiej awaryjności, bo nic się nie znam na mechanice i w ogóle nie chcę się stresować;
- typ nadwozia w sumie dowolny; nie wiem, czy w typie SUV-a - z jednej strony to jest teraz popularne i szpanerskie, ale z drugiej chyba mi to niepotrzebne; jestem wysoki, ale w zwykłym samochodzie jest chyba równie wygodnie; z drugiej strony po dzikich drogach lepiej SUV-em, więc do jazdy w naturę chyba się przyda;
- żeby był ładny, szpanerski i żeby dziewczynom majtki spadały, na ile to możliwe w tej cenie, ale żeby złodziejom się nie podobał ( ͡º ͜ʖ͡º);

Myślałem o Fordzie Focusie albo o jakiejś Skodzie Rapid. Niemniej nie ukrywam, że na ten moment słabo się znam na motoryzacji i modelach samochodów. Auto kupię pewnie wiosną/latem, na razie się chcę powoli rozczytać itd., ale chciałbym już mieć jakieś typy nawet do porównywania, więc jak ktoś może podrzucić jakiś model, to będę wdzięczny.
#samochody #motoryzacja
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trzaichlac69 Cały wątek na forum i wyjątki xd na placu też mieliśmy takie tipo. Część po remoncie, a niektóre trzeba było robić a przebieg był poniżej 100k kilometrów. Więc, nie. Dzięki za takie auto.
  • Odpowiedz
@piwakk: ile osób tam się wypowiada 50-100-150 ?

Do rekordu rękę przyłożyli również kierowcy znad Wisły.Od wprowadzenia w lutym 2016 roku pierwszej wersji sedan, łączenie sprzedano już 20 466 sztuk Tipo.Tym samym Polska jest jednym z trzech głównych rynków zbytu tego auta.
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: focus albo clio 4. Osobiście właśnie mam focusa mk3 1.6 TDCI i jest to auto wspaniałe. Doskonale prowadzenie, przez 50k km nic się nie zepsuło, ciche na trasie i niedrogie auto. Osobiscie szukałem kolejnego takiego jak mam, ale luba nie chce nim jeździć przez słabą widoczność i szukamy clio 4 w dieselku. Rodzice mają dwa i jeżdżą ileś lat bezproblemowo, palą drzazgi i nie są jakieś malutkie
  • Odpowiedz