Wpis z mikrobloga

Trochę nie rozumiem sprzedających.

Dzwonię dzisiaj i pytam się czy ta klitka dla małp za X jest nadal aktualna. Jakiś tam pośrednik odbiera i mówi, że wie Pan co, chyba już nie, bo właścicielka się wzięła za wykończenie, warto dodać, że to będzie wykończenie premium, także cena wzrośnie o 30% (tutaj zaczął chichotać i rechotać).

Ja mu na to: Panie, ale to ogłoszenie już wisi 5 miesięcy, za X nie poszło, a pójdzie za 1.3X?

Pośrednik: Yyyyyyyyyyyyaaaahhhh yyyyyyyymmmmmmmm aaayyyy

Dzwonię do innego, inne ogłoszenie, pytam czy aktulne.
Pośredniczka tym razem: musiałabym sprawdzić, bo nowy rok, czy cena nie wzrosła.
Plot twist: to ogłoszenie wisi już 4 miesiące.

Jak ktoś ma jakiegoś znajomego, który jest półdebilem, nie radził sobie w szkole itd. - wyślijcie go proszę do roboty jako pośrednik betonowego złota - idealnie się odnajdzie i będzie za swoje #!$%@? umysłowe kasować 2-3% wartości transakcji.

#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazposrednikow #heheszki
  • 31
@haha123: Pewnie zależy od pośrednika. Ja przy sprzedaży swojego mieszkania w Warszawie korzystałem z pośrednika, głownie przez to że nie mieszkam w kraju i było spoko, ogarneli zdjęcia, notariuszy kontakty z klientami itp itd. Więc imo zarobili na swój procent. No i chętnych znaleźli w tydzień od wystawienia
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@haha123: zarówno przy szukaniu mieszkania na wynajem, jak i kupnie umierałam wewnętrznie jeśli mieszkanie było dodane przez agencję. Pośrednicy to był rak i poziom niekompetencji niespotykany nigdzie indziej. Żadnego wyjątku od tej reguły nie zanotowałam. Współczuję
@haha123: ale jaki masz problem? liczyles na te mityczne spadki po 30% i boli dupa bo nie chca ci obciągnąć przez słuchawke? widocznie im sie nie pali to nie obniżają ceny, nie sprzedadzą teraz to sprzedadzą za rok. Debilami to są ludzie ktorzy wieszczyli te spadki po 30-50% i dolara po 6 PLN, ale nie bede ich wskazywał palcami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@haha123: mnie najbardziej śmieszą te ich wyuczone blefy, których na każdych szkoleniach ze sprzedaży uczą.
Kiedyś jak szukaliśmy z różową mieszkania w Wawie, to jak byliśmy oglądać, to pośredniczka mówiła, że proszę się szybko decydować, bo jeszcze jedna Pani z Radomia specjalnie jedzie i ona jest zdecydowana, a jak się od razu zdecydujemy, to ona ją odwoła.
Powiedziałem, że potrzebujemy czasu na zastanowienie i niech sobie babka z Radomia tez obejrzy.