Aktywne Wpisy
MishMashStudio666 +4597
Hejo! mam dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
kret17 +320
Zróbmy eksperyment, weżmy np małpe, posadżmy ją z innymi małpami które jej nie szanują, w pomieszczeniu na 8 godzin dziennie, dając gre do klikania na ekranie, powtarzajmy to przez rok, oczywiście z przerwami na siku i 30 min lunch (to zagraniczna symulacja, wiem że nie wszedzie w polsce są takie luksusy).
COOOOOOOOOOOOOOO niesamowite, zachowuję się jakby miała depresje.
Ja potepiam takie eksperymenty i nie chciał bym by ktoś je kiedykolwiek robił, bo są nie humanitarne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#blackpill #pracbaza #depresja
@kiszczak: napewno nie twój bożek
? Mój bożek? Czyli co? Nie unikaj odpowiedzi: co jest realną pomocą według Ciebie dla osoby w głębokiej depresji?
To znaczy który rok specjalizacji masz za sobą? Specjalizacja mam nadzieję psychiatria?
To działa tak, najczęściej pomaga psychoterapia + farmakoterapia, same leki powodują częsze nawroty depresji, za granicą testują LSD, psylocybine i inne narkotyki, które mogłyby pomóc ludziom w depresji
Leki na to są, są jeszcze elektrowstrząsy ale to chyba do 25 roku życia, pewny nie jestem
Aha nie bez powodu leki na depresję nazywają się (inhibitory wychwytu zwrotnej
https://www.ucl.ac.uk/news/2022/jul/analysis-depression-probably-not-caused-chemical-imbalance-brain-new-study
Co więcej, niektórzy twierdzą, że to badanie niczego nowego nie wniosło, bo psychiatrzy o tym wiedzieli od dawna.
Pie
Chłopski rozum w natarciu i same dowody anegdotyczne. Zacznijcie od choćby przeczytania na wiki czym jest depresja i ściągnijcie sobie statystyki nt samobójstw w Polsce. Ale tak jak typowe wykopki, gadacie co się wam wydaje i pasuje do narracji.
Masz może jakiś link do tego?
Oczywiście kryteria diagnostyczne zostały określone m. in. w ICD-11, ale patrząc na listę objawów nie ma tam nic zaskakującego. Najlepiej udać się do specjalisty bo to osoba przeszkolona w tym zakresie i na pewno przeprowadzi odpowiednie badania. Tylko jak to wygląda w
Twierdzenie, że na depresję lub inne choroby psychiczne chorują tylko osoby ubogie, które nie osiągnęły sukcesu w życiu, jest błędne.
Żaden, bo moimi zainteresowaniami nie są pseudonauki jak psychiatra
Gdybym był psychiatrą kasującym kilka stów za godzine albo firmą farmaceutyczną tez bym tak mówił
@Makowieciasto:
@Kuba04: XDDDDDDDDD a kim ty jesteś żeby oceniać co jest pseudonauką?
Nauka to najlepsze narzędzie do poznawania rzeczywistości i twoje podejście nie zmieni niczego, oszukiwać się można całe życie ale czy warto?
@Kuba04: Żeby obalić jakąś tezę trzeba umieć ją udowodnić, a nie pisać że lekarze