Wpis z mikrobloga

#chorujzwykopem #zalesie #czerniaksoldado
Hejka Mirki. Właśnie jadę do Krakowa do instytutu onkologii. Jak pisałem jakiś czas temu, szukali przyczyn guzów w węźle chłonnym pod pachą i znaleźli. Komórki czerniaka. W piątek idę pod nóż więc sylwester i urodziny w Nowy Rok spędzę w szpitalu. Wycinają cały węzeł chłonny i trochę się boję bo nigdy ze szpitalem nie miałem do czynienia od tej strony.
  • 125
  • Odpowiedz
@Lipathor: dzieje się tak w około 3% przypadków czerniaka. Jest jeszcze możliwość, że przerzut w tym wypadku pochodzi z błon śluzowych (jama gębowa, odbytnica itp.) ale to trzebaby wiedzieć co pokazał PET kolegi @soldado
  • Odpowiedz
@soldado mordeczko, ja to samo miałem 4 lata temu. 20 grudnia się dowiedziałem że mam raka tarczycy, 28 grudnia miałem operacje a 30 grudnia już mnie wypisali do domu i sylwester w łóżku. Także trzymaj się tam i trzymam kciuki
  • Odpowiedz
@soldado: Trzymaj się Mirek! Myśl pozytywnie bo załamanie się tylko pogarsza sprawę. Mamy medycynę na wysokim poziomie. Jestem pewny, ze szybkie wycięcie, farmakoterapia i będzie remisja :)
  • Odpowiedz
@soldado
Od 30 lat żyjemy razem , chronię przed słońcem, co roku wizyta u dermatolog i itp , nigdy nie miałem włosów na łyso.

A u ciebie było coś takiego ?
Czy coś innego .
  • Odpowiedz
@soldado: Pierwsze co to jak najszybciej robić test dna na mutacje BRAF czego Ci Mirku życzę z całego serca bo możesz żyć długo i szczęśliwe.
  • Odpowiedz