Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#pracbaza #praca #it #programowanie

Typ z roboty na produkcji (cnc) zwolnił się i podobno przyjął się do pierwszej roboty programisty IT, ale wrócił szybko po 2 msc, bo go tam źle traktowali.
Nie wiem jak to rozumieć.

Jakoś ciężko w to uwierzyć, patrząc jak ciężko dostać się na juniora , a ten se dał spokój i po 2 msc wrócił na produkcję.

Nie wiem ile zarabia, ale ma umowę B2B, ja tu na początek mam 25 zl netto na godzinę to chyba nie tak źle jak na produkcję.
To myślę że on by miał te 30 zl.

Ale tak żeby szybko zrezygnować z roboty it na rzecz produkcji? xd

Może zmyśla, sami go w------i bo jednak trzeba w h-j umieć, a przed nami udaje że jest inaczej?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweLwiatko: no typ nawet mi się nie
przyznał tylko to wiem od innego gościa

Więc jakby mu głupio?

W sumie hujoeo bo sam chciałbym się przebranżowić, ale ja g---o umiem a ten to taki gadatek że wydaje mi się że wszędzie by sobie poradził
  • Odpowiedz
@strike_lucky: Nie kazdy musi lubic prace w IT. To dobry kierunek, zapewniajacy wygodne zycie, ale nie dla kazdego, nawet jak ktos spelnia warunek nie bycia glupim. Trzeba byc szczesliwym w pracy, to wiekszosc naszego zycia wiec co ci po kasie jak sie meczysz...
Inna sprawa ze moze mial inne wyobrazenie o tej branzy, ludzie mysla ze tam sie placi za nic, gdzie jest kompletnie inaczej tylko ludzie z it lubia
  • Odpowiedz
@strike_lucky: W firmach w których pracowałem w sumie juniorzy mieli ogromne luzy, nikt od nich nie wymagał perfekcji i otrzymywali pomoc z każdej strony, nawet prywatne lekcje programowania. Nie wiem co musiałby o-----ć żeby go wywalili ale znam tylko jedną osobę która poleciała ze stanowiska i to było za to, że prywatnie zachował się nagannie w towarzystwie z pracy, wytworzyła się niezdrowa atmosfera w zespole tylko i wyłącznie ukierunkowana na
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko: Tez prawda, juniorzy w IT to paczusie w masle - co by nie mowic o srodowiku IT - developerzy to zawsze pomocni ludzie - nie spotkalem sie jeszcze z innymi, zawsze jak widza mlodego nakreconego na nauke to sami zagaduja i Ci pokazuja rzeczy ktore moga cie zainteresowac itd. Ja po pracach roznych, jak przyszedlem do IT to nie wiedzialem co sie o------a ze obok mnie sa madrzy i
  • Odpowiedz
@strike_lucky: niech bardziej doswiadczeni koledzy sie wypowiedza, ja nienawidze tego pytania. Bo uwazam ze zawsze spoko jezeli sie czegos uczysz i w kazdej technologii/jezyku znajdziesz prace. Ludzie za duzo rozmyslaja co robic zamiast robic czasami ) Grzeb sobie w tej javie, ucz sie i praca sie znajdzie.
  • Odpowiedz
@strike_lucky: może stres i specyfika pracy. Może dali mu zadania a on siedział cały dzień i stresował się i nie miał pojęcia jak się za nie zabrać. IT to nie sam cud miód tylko jednak costam trzeba umieć i się doszkalac, trzeba tez czuć ta branże, zawracać głowę starszym kolegom żeby pomogli itd
  • Odpowiedz