Wpis z mikrobloga

@Boxcutter: Niekoniecznie. Te wszystkie Julki z nazwami gwiazd kpopu i koreańcami na avku zazwyczaj są strasznie nieporadne. Poznałem niedawno dziewczynę która nie potrafiła nawet chleba pokroić czy innych prostych czynności. Oni są oderwani od rzeczywistości i rodzice trzymali ich pod kloszem i jak coś nie zamyka się w dwóch krokach to oni już nie wiedzą co się dzieje
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: Potwierdzam, że tacy ludzie istnieją i wcale nie są upośledzeni. Mój szwagier był wychowywany przez matkę i babcie, te traktowały go jak udzielnego władcę. Śniadanko do łóżka, zero obowiązków, absolutne oderwanie od prawdziwego życia. Po latach już się chłop ogarnął, ale w początkach samodzielnego życia, nie był w stanie zrobić sobie kanapki albo zrobić prania.
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: Ludzie generalnie to leniwe debile i jeśli przez całe dzieciństwo nikt nie będzie wywierał na nich presji na naukę podstaw samodzielnego życia, to po wejściu w dorosłość będą jak dzieci we mgle.
Spójrz na pokolenie dzisiejszych pięćdziesięciolatków i starszych. Tacy niby zaradni, wszystko potrafią zrobić, a dwie trzecie facetów nie umie ugotować nic poza jajecznicą, a obsługa odkurzacza przekracza ich możliwości. W dodatku są wykluczeni cyfrowo bo byli zbyt
  • Odpowiedz
... z drugiej strony pamietam jak po katastrofie smolenskiej wypowiadal sie jakis wdowiec co stracil zone, ze mu bardzo, bardzo ciezko, przede wszystkim dlatego ze strasznie teskni ale tez nie radzi sobie na codzien bo trzeba zaopiekowac sie dziecmi albo zrobic pranie, a on nie wie jak pralke obsluzyc...

@DryfWiatrowZachodnich: wbrew pozorom to akurat w tym silnym pokoleniu które wie że wiertarka ma lewe i prawe obroty ( ͡°
  • Odpowiedz
@Serniczek_Szatana: @BennyLava: No dobra, niby rozumiem, ale dalej... Sam jestem fatalnym kucharzem, glownie z powodu lenistwa, jak sam mam siedziec zywie sie spagetti, jajecznica, owocami, warzywami, jogurtami, daleko mi od zarcia suchego chleba ale rozumiem ze ktos moze nie cierpiec gotowac, tylko juz nieumiejetnosci obslugi pralki lub zmywarki nie ogarniam, przecietny gimbus zrozumie co i jak w 10 minut
  • Odpowiedz
@Atencjuszhehe: nawiązując do kpopu - to członkowie tych zespołów są nieporadni jeszcze bardziej a laski się tym jarają ¯\_(ツ)_/¯ jest dużo filmików, jak jest pokazane, że coś "gotują" a nawet cebuli nie potrafią pokroić czy obrać marchewki/ziemniaki.
  • Odpowiedz