Aktywne Wpisy

hejterka99 +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vartan +62
Zauważyłem, że masa ludzi ma srakę w dzień wypłaty. Czekają jak na gwoździach, bo MUSI dziś wpłynąć.
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni

Oni tylko doradzali. Po niekąd słusznie, gdyż gdy wszyscy kupowali to ceny akcji rosły :)
Każdy dobrowolnie kupował akcje. To coś jak reklamy w TV. Ktoś nam doradza, dobrze lub nie, możemy skorzystać lub nie.
Pytanie głównie do #kuc z tagu #libertarianizm, ale każdy #debil z #konfederacja i inne #urojeniaprawakoidalne też może się wypowiedzieć
Jak dla mnie jako #antykapitalizm odpowiedź brzmi: oczywiście. Więcej jest takich zjawisk, tylko ludzie jakoś nie traktują tego jako oszustwa a "dobrowolona wymiana dóbr oraz dobrowolna wymiana poglądów". Ja w tym nie widzę pracy, a tym bardziej uczciwej.
źródło: comment_1671883166km7rDPXlm03Bzi3O52wes3.jpg
PobierzCzy jesteś za takim ograniczeniem wolnego rynku? (skazaniem tych ludzi)
I nie szło tak od razu? To świetne potwierdzenie mojej opinii że kapitalizm opiera się na oszustwie.
Reszta twoich kucyzmów o nadmiernych przepisach które wciskasz przy każdej możliwej okazji guzik mnie tutaj interesuje i nic nie wnosi do tego tematu.
@obserwator_nsa: No więc ci ludzie popełnili błąd polegający na oszukiwaniu ludzi i poszli za to siedzieć, a ty uznałeś że nie powinni ponieść za to konsekwencji.
Z tobą się nie da dyskutować. Takim sposobem będziemy cały dzień ustalać jaki masz właściwie na to pogląd.
Bez żadnego "jeśli".
To uznajesz że należy ich skazać czy nie? Czy może nie wiesz bo to dla ciebie za trudne i tak tylko się wypowiadasz. Może najprościej: co zaznaczyłeś w ankiecie? Tyle wpisów zrobiłeś a
Pytanie nie brzmiało: "Czy przestępców należy skazywać?" Tylko czy należy ich traktować jak przestępców. A ty odpowiadaasz: "jeśli są przestępcami to tak" xD
Jak w ogóle chcesz uzasadniać swoją odpowiedź na pytanie jak ty nie wiesz jaka jest twoja odpowiedź? Jak mam niby poważnie traktować twój bełkot?
Raz mówisz że zaznaczyłeś odpowiedź w ankiecie, a chwilę później nie umiesz powiedzieć jaka to