Aktywne Wpisy
BozenaMal +31
mirko_anonim +251
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
Ale gdybyś nie wiedział o co chodzi, to tłumaczę: on twierdzi, że prawidłowo skonstruowany test ma równomierny rozkład wypowiedzi, uznaje to jako fakt, ale niczym nie argumentuje i nie podpiera żadnym źródłem. Ot - jemu się tak wydajje, że tak powinno być, więc na tej podstawie wyciąga dalsze wnioski.
@aegispolis: A co mi po dwójce z geografii jak chcę zostać kierowcą zawodowym a wszelką nawigację mam w telefonie a tego czego nie wiem to znajdę w internecie ¯\_(ツ)_/¯
@marlow: odpowiedź jest poprawna albo nie. Jak ktoś zamiast podawać poprawną odpowiedź uprawia jakieś gusła i bawi się w szamana to raczej nie powinien zdać tego testu
@aegispolis: No bo tak powinno być, bo potem trafisz na takiego debila jak tam wyżej w komentarzach, nasra tylko odpowiedzi A/B jako poprawne i uczeń się zastanawia "kurde, chyba niemożliwe aby
Wiadomo jak masz odpowiedź na pytanie "2+2=" i akurat 3 poprzednie odpowiedzi to były A, to teraz nawet jeśli pod odpowiedzią A masz 4, trzeba zaznaczyć coś innego bo masz dałna.
Jak uczeń jest debilem i próbuje wykminiac odpowiedzi według rozkładu mimo że nigdzie nie było napisane że do jakiegoś mają przystawać, no to nie powinien zaliczyć egzaminu i tyle. Nie każdy musi.
Komentarz usunięty przez autora
XD. masz teraz okienko i siedzisz w pokoju nauczycielskim że masz czas wymyślać takie wypociny? skonstruuj sobie jeszcze jakiś test z równie inteligentnym kluczem
@tellet: Nie ma to jak ironizować, powiedzmy że kompletnie się nie uczyłem, za trudne albo mi się nie chciało, przy prawidłowo ułożonym teście zaznaczająć same odpowiedzi A powinienem uzyskać te 20-30%. Teraz są tak robione testy że bardzo trudno je
@aegispolis: Budowa pantofelka, biorę po 200 i słucham państwa, z matematyki - całki oznaczone, jestem kierowcą zawodowym na przykład, albo kucharzem w drogiej restauracji, słucham. Powymieniaj więcej przedmiotów to Ci wymienie jak bardzo szkoła traktuje umysły uczniów jako śmietnik.
@MrPawlo112: "powinieneś", to oberwać szmatę i dostać poprawkę na którą się nauczysz. Niby wykopki takie światłe, oczytane i "honorowe" ale jak można przeturlać się przez cokolwiek jak olewus, to pierwsi do koryta xD
A się z "chytrej baby" nabijali xD
@aegispolis: Myli kompletny debilizm z wiedzą praktyczną która może się przydać, dlaczego w szkole nie ma nic o podatkach i potem ludzie w sondach ulicznych wolą zarabiać brutto zamiast netto ? Przykładów mogę mnożyć, ale za to gdzie Hiszpania czy Turcja to wiem, ale co mi po tym że wiem ? Nic
@tellet: Co to za fikoł ?