Wpis z mikrobloga

@anonimowy_programista: Nie będą sprzedawać aut bez marży na większości rynków że względu na nie istniejące jeszcze środowisko prawne dotyczące autonomicznych taksówek.
Z tego co wiem to narazie takie usługi oferowane są pilotażowo w kilku stanach na terenie USA.
To raczej taka sama zapowiedź, jak "pierwsi pacjenci z wszepionym układem neuralink już za rok".
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@anonimowy_programista:
1. Twitter taki prosty a zaraz Elonowi zbankrutuje xD
2. "If the stock price is low" - czyli Musk nie uważa wciąż aktualnej ceny akcji Tesli za niską.
3. Nauczyłeś się już od swojego idola jak wysokie stopy procentowe przekładają się na wycenę spółek? Bo pamiętam jak jeszcze niedawno pisałeś "Co mają stopy procentowe do ceny akcji Tesli? Tesla nie ma długów"
jak wysokie stopy procentowe przekładają się na wycenę spółek?

@Anien: pamiętam, że wypowiadałem się na ten temat, nie pamiętam jednak dokładnie mojej wypowiedzi. Jeżeli pisałem tam, że to nie powinno w ogóle nie będzie mieć wpływu na cene akcji Tesli, to zwracam honor - myliłem się.

Wychodziłem z założenia, że przy oczekiwanych wzrostach zysków Tesli, idących w ~50% rocznie, "marne" kilka 4-5% na stopach nie powinny mieć aż tak dużego znaczenia.