Aktywne Wpisy

downinthedumps +25
Kiedy podludzie się nauczą, że po zatankowaniu należy przeparkować samochód żeby nie blokować dystrybutora? Tradycyjnie k---a nie można zalać LPG (czy cokolwiek) bo Grażyna idzie jeszcze po hot doga dla Brajanka, bo ten nie wytrzyma 15 minut bez przetworzonego żarcia, a Mariuszek po zatankowania diesla musi jeszcze kupić czteropak tatry i zajść do klopa. I weź tu czekaj x minut bo ludzie to p--------i egoiści i nie pomyślą, że ktoś się może

źródło: temp_file5532862377950926672
Pobierz
aleksc +63
Dużo tutaj piszecie, że taki lekarz to ma dobrze. Dałem ogłoszenie na forum fotograficznym, że potrzebuję 1 zdjęcia biznesowego do cv / na linkedin. To mi goście na priv rzucają kwoty nawet 2500 zł xD Zrobienie zdjęcia z obróbką to zajmie fotografowi max 1h, tyle to nawet żaden lekarz nie zarabia na godzinę. Pójdę do fotografa koło mnie to mi zrobi za 150 zł, ci goście z FB to chyba oszaleli. xD

źródło: zdjjj
Pobierz
Nie wiem dlaczego przewoźnik miałby odpowiadać za to, że np. w Wielkiej Brytanii po pierwszym lepszym śniegu lotniska nie wyrabiają i odwołują loty.
„3. Obslugujący przewoźnik lotniczy nie jest zobowiązany do wyplaty rekompensaty przewidzianej w art. 7, jeżeli może dowieść, że odwolanie jest spowodowane zaistnieniem nadzwyczajnych okoliczności których nie można było uniknąć pomimo podjęcia wszelkich racjonalnych środków.
4. Ciężar dowodu tego czy i kiedy pasażerowie zostali poinformowani o odwolaniu lotu spoczywa na obslugującym przewoźniku lotniczym.”
Pierwszy lepszy śnieg i to w grudniu to żadna „nadzwyczajna okoliczność”. To w naszym
Równie dobrze latem mógłbyś napisać, że burze w naszym klimacie są normą i za przekierowanie samolotu odpowiada linia lotnicza.
Zmierzam do tego, że nie każdy śnieg z automatu uwalnia przewoźnika od odpowiedzialności.
I napiszę równie dobrze, że burze nie są niczym niezwykłym i się zdarzają. Nie
W wyroku mowa o nieadekwatnym uzasadnieniu i niewykazaniu o szczególnej obfitości opadów, bo przewoźnik zrobił to